Με λαμπρότητα και με Μάκη Βορίδη εορτάστηκε η 111η επέτειος απελευθέρωσης της Μυτιλήνης (pics)Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 8η Νοεμβρίου στην πόλη μας και με τον υπουργό επικρατείας Μάκη Βορίδη να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα (08/11/2023) στις 12 το μεσημέρι στην προκυμαία της Μυτιλήνης η παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης της Μυτιλήνης από τον Οθωμανικό Ζυγό, με την συμμετοχή σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συλλόγων, οργανώσεων, προσκόπων και τμημάτων των Ένοπλων Δυνάμεων. Την πολιτική παρέλαση συνόδευσε η μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Μυτιλήνης και την Στρατιωτική Παρέλαση η μπάντα του Στρατού.


Στην εξέδρα των επισήμων παραβρέθηκαν οι Βουλευτές της Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου και Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός επικρατείας, Μάκης Βορίδης

Στην παρέλαση για πρώτη φορά συμμετείχε και ο πολιτιστικός σύλλογος Μιστεγνωτιες, μάλιστα στο τέλος κορίτσια και αγόρια του συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Πηγή Lesvosvoice.gr