Η μεγαλύτερη συγκέντρωση υποψηφίου δημάρχου που έγινε ποτέ ήταν του Κουφελου στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης (Pics, vid)



Παράσταση μεγαλειώδους νίκης πέτυχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Πανάγος Κουφελος στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση και κεντρική ομιλία στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, εκεί όπου η  αίθουσα του θεάτρου 500 ατόμων, γέμισε ασφυκτικά ενώ κατάμεστες ήταν όλες οι σκάλες αλλά και τα πλάγια του θεάτρου, πλήθος κόσμου παρέμεινε έξω από το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης ακούγοντας και βλέποντας την ομιλία από την γιγαντοθονη που είχε στηθεί.

Παρόντες, στη μεγάλη εκδήλωση της παράταξης «Νεα δράση νέος δήμος» από την πρώτη στιγμή ήταν ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος προλόγισε τον υποψήφιο δήμαρχο, πλήθος στελεχών της νέας δημοκρατίας, υποψήφιοι απο τόν Αλκιβιάδη Στεφάνη αλλά και τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, φορέων, παραγωγικών τάξεων και πλήθος κόσμου.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, το ιστορικό στέλεχος του κόμματος στη Λέσβο Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο πολιτευτής Άρης Χατζηκομνηνός, ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Γιαννέλλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων της Μυτιλήνης Στρατής Τζιμής κ.α.         

Όπως αναφέρει το Aeolos Tv Στην αρχή της ομιλίας του ο Πανάγος Κουφέλος σχολίασε «Δεν θα ξεχάσω την αποψινη βραδιά. Αυτό που ξεκινάμε απόψε εδώ δεν θα το ξεχάσει κανείς μας. Λίγες ώρες μέχρι τις εκλογές . Η Μυτιλήνη θέλει ένα νέο Δήμο και θα έχει ένα νέο Δήμο. Όλους μας συνδέει κάτι πιο ισχυρό, τα κοινά μας όνειρα στο Δήμο Μυτιλήνης και ο πόθος να δούμε τον τόπο μας όπως μας αξίζει. Μας ενώνουν οι ανησυχίες για τον τόπο μας. Ο Δήμος έχει μείνει πίσω τόσο σε υποδομές όσο και ανάπτυξη. Ήρθε η ώρα αυτό ν’ αλλάξει. Χρειάζεται νέα δράση, νέες ταχύτητες, νέα ισχυρή προοπτική. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε να διεκδικήσουμε αλλά και να συγκρουστούμε να χρειαστεί για το καλό του τόπο μας. Να κάνουμε το δήμο Μυτιλήνης ένα δήμο που θα μας γεμίζει υπερηφάνεια».

Στέκομαι απέναντί σας και σας κοιτώ στα μάτια και δίνω το λόγο της τιμής μου ότι δεν θα αφήσω να χαθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, θα συνεχίσω να είμαι ο Πανάγος που ξέρετε.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες όσους βρέθηκαν στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα, τη σύζυγό του τους γονείς του, τα αδέλφια του

Για το μεταναστευτικό δήλωσε ότι τα θαλάσσια σύνορα πρέπει να φυλάσσονται, ενώ εξαπέλυσε αιχμές λέγοντας «Εμείς μιλάμε ξεκάθαρα δεν μασάμε τα λόγια μας. Δεν πατάμε σε δυο βάρκες».

Στην συνέχεια ανέφερε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του.

Ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον Παναγιώτη Χριστοφα λέγοντας σύμφωνα με το Aeolos Tv "Μιλάω προγραμματικά. Αυτή τη συζήτηση ήθελα να κάνω με τον κ. Χριστόφα, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις τους, να δούμε πού μπορούμε να συμφωνήσουμε και πού να διαφωνήσουμε. Αναρωτιέμαι γιατί δεν ήρθε μπροστά εδώ στους συνδημότες μας. Φοβόταν μην εκτεθεί. Από τη μια ζήτησε χρίσμα, και από την άλλη ότι δεν το θέλει. Δεν έχει ξεκάθαρη λύση για το μεταναστευτικό φοβάται ότι δεν έχει σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα ότι απλώς έχει αραδιάσει κάποιες σκόρπιες ιδέες που δεν ξέρει αν θα τις υλοποιήσει, ούτε μπορεί να υλοποιήσει. Όμορφα λόγια μόνο. Ήλπιζα ότι θα είχαμε ένα γόνιμο διάλογο όπως αρμόζει στη δημοκρατία. Ο κ. Χριστόφας, γύρισε την πλάτη στους συνδημότες μας, γι’ αυτό και θα του γυρίσουν την πλάτη οι συνδημότες μας»

Την ομιλία άνοιξε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει από πλευράς της κυβέρνησης ενώ τόνισε ότι κάθε Δήμαρχος πρέπει να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια, πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη.