ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Μέσα σε χαρές και πανηγύρια όπως συνηθίζουν οι παράγοντες της υγειονομικής περίθαλψης, οι έχοντες την ευθύνη στο χώρο της υγείας (νοσοκομείο, κέντρα υγείας κ.λπ.) ανακοίνωσαν την λειτουργία απογευματινών ιατρείων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Χαράς ευαγγέλια, σώθηκαν οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι. Δεν αναφέρθηκε βέβαια πουθενά ότι οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία τις μέρες αυτές θα γίνεται επί πληρωμή και μάλιστα πληροφορούμαστε ότι θα είναι από 40 έως 70 ευρώ, καθώς και οι εξετάσεις ανάλογα. Είναι κάτι που εμείς το καταγγείλαμε ότι θα γινόταν, αφού τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες. Σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί ότι θα γίνονται και χειρουργικές επεμβάσεις από ιδιώτες γιατρούς επί πληρωμή.

Να λοιπόν πως περνάει σιγά-σιγά στα χέρια των ιδιωτών η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η πάλαι ποτέ δωρεάν περίθαλψη. Όποιος έχει λεφτά καλώς, όποιος δεν έχει πεθαίνει!!!

  Έχουμε κατ΄επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της έλλειψης ιατρών όλων των ειδικοτήτων, της λειτουργία ιατρικών μηχανημάτων, που είναι μια ζωή χαλασμένα προς «δόξα» των ιδιωτών στο νοσοκομείο, καθώς και στα Κέντρα υγείας που υπάρχουν στο νησί μας. Τι να πρωτοπεί κανείς, για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, που ενώ λειτουργούσε σε 24ωρη βάρδια και πρόσφερε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, το κατήργησαν. Ελάχιστοι γιατροί μείνανε στο κέντρο Υγείας, αφάνταστη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων με τα ραντεβού στο νοσοκομείο, για ορισμένες ειδικότητες δε, κρατάει μήνες η αναμονή.

   Μέσα σ’ όλα αυτά έχουμε και νέα μέτρα «προόδου», αφού έκλεισαν υποκαταστήματα τραπεζών, τώρα καταργούν και κεντρικά ταχυδρομεία στα χωριά, με αποτέλεσμα οι πολίτες και ειδικά οι συνταξιούχοι, προκειμένου να πληρωθούν τις συντάξεις να κατεβαίνουν στην πόλη, αφάνταστη ταλαιπωρία για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Περνάνε και τα ταχυδρομεία σιγά-σιγά στα χέρια των ιδιωτών. Σίγουρο είναι ότι θα πουληθεί ότι έχει απομείνει στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλονται μέτρα (εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης) από τους οίκους για αναβάθμιση της οικονομίας, στην ουσία όμως κούφια λόγια. Η ανάπτυξη δηλαδή που θα στηριχθεί, στην εγκατάλειψη της υπαίθρου; Πάνω στην εξαθλίωση και στη φτώχεια θα γίνει η οικονομική ανάπτυξη;

   Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα μας κάνουν αν δεν ανατρέψουμε να τα σχέδια τους κι αυτό μόνο με τον ενωμένο αγώνα ασφαλισμένων και συνταξιούχων θα γίνει.

  Συμμετέχουμε λοιπόν και οι συνταξιούχοι στους προσεχείς αγώνες που θα αναπτυχθούν από τα συνδικάτα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/11/2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/11/2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 Μ.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

                                                                                       ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ