Πήρε την πρόκριση στο κύπελλο ο Αιολικός, αφαίρεση πέντε βαθμών στην Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΗ ΕΠΟ ανακοίνωσε τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής και ανάμεσα σε αυτές ήταν και η πρόκριση του Αιολικού στην επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ αφαιρέθηκαν από την ομάδα της Superleague 2 πέντε βαθμοί από το τωρινό πρωτάθλημα και άλλοι πέντε από το επόμενο.

Το μόνο παιχνίδι που είχε μείνει στον... αέρα από την 3η φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας ήταν αυτό του Αιολικού κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς είχε αναβληθεί λόγω του ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν βρει εισιτήρια για να ταξιδέψουν στη Λέσβο.


Έτσι το ζήτημα πήγε στα δικαστήρια όπου η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει το ματς στα... χαρτιά στον Αιολικό ο οποίος παρευρέθηκε κανονικά στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα της Λέσβου πήρε αυτόματα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.


Στην 5η φάση ο Αιολικός θα αντιμετωπίσει τη Λαμία της Stoiximan Superleague ενώ η ομάδα της Καρδίτσας θα έχει αφαίρεση βαθμών από το τωρινό πρωτάθλημα (-5) και από το επόμενο (-5). Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 20 χιλιάδων ευρώ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.


-Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΑΣΑ 1904 (Αναγέννηση Καρδίτσας), τις κάτωθι πειθαρχικές κυρώσεις: α) Κατακύρωση του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός–ΠΑΕ ΑΣΑ 1904, που είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 27.09.2023, στο πλαίσιο της 3ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός, με τέρματα 0-3, β) αφαίρεση 5 βαθμών από την τρέχουσα και 5 βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, από το πρωτάθλημα που συμμετέχει, γ) το τυχόν μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ, δ) αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο και ε) χρηματική ποινή 25.000 ευρώ.

(αγώνας της 27.9.2023, Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας, για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, που δεν διεξήχθη διότι δεν προσήλθε να αγωνισθεί η φιλοξενούμενη ομάδα)

Πηγή gazzeta.gr