Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

 

Tο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης (25η Οκτωβρίου) κατά του Καρκίνου του Μαστού διοργανώνει και φέτος εκδήλωση με θέμα: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου (πρώην αίθουσα εμβολιαστικού κέντρου).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

Ευστράτιος ΚΟΥΣΚΟΣ, Ιατρός Διευθυντής Χειρουργικής κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. Μυτιλήνης με θέμα « Διαγνωστικά μέσα και χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού».

Ηλίας ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, Επιμελητής Α΄ Παθολογικής Ογκολογίας κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. Μυτιλήνης με θέμα «Θεραπευτικές επιλογές (πλην χειρουργικής) για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού».

Δαμασκηνή ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, Επικουρική Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος του Γ.Ν. Μυτιλήνης, με θέμα «Καρκίνος του μαστού και γυναικολογικά θέματα».

Παναγιώτα ΤΣΙΡΕΠΛΗ, Ειδικευόμενη Ιατρός ειδικότητας Ψυχιατρικής του Γ.Ν. Μυτιλήνης με θέμα «Καρκίνος του μαστού και ψυχική υγεία. Μια σχέση αλληλεπίδρασης».

Την ιατρό θα προλογίσει η κ. Νίκη ΚΟΥΡΤΗ, Διευθύντρια Ψυχιατρικής κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. Μυτιλήνης.

Βασιλική ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ, Νοσηλεύτρια του Γ.Ν. Μυτιλήνης με θέμα «Καρκίνος του μαστού. Πως η ψυχή βοηθάει το σώμα».

Ευστρατία ΓΡΗΓΟΡΕΛΛΗ, Νοσηλεύτρια του Γ.Ν. Μυτιλήνης με θέμα «Πρόληψη καρκίνου του μαστού».

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, με σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση και αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού του Νησιού μας για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.