Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Λέσβου για την καθυστέρηση στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου



Το Επιμελητήριο Λέσβου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, καταδεικνύοντας την μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση εκκαθάριση και καταβολή των οφειλόμενων ποσών προς τους δικαιούχους -κατοίκους και επιχειρήσεις.

Παρατίθεται η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αποτελεί ένα νησιωτικό κεκτημένο που κερδήθηκε από τους νησιώτες, και το οποίο συμβάλλει στη μείωση της ανισότητας σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, αναφορικά με το κόστος της μετακίνησης των κατοίκων και της μεταφοράς προϊόντων και αγαθών, ενώ παράλληλα είναι και ένα μέτρο συγκράτησης των τιμών. Η θέσπιση του, αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο στήριξης των νησιωτών και των νησιωτικών κοινωνιών με ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα.

Το Επιμελητήριο Λέσβου ως Φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων των νησιών της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, έχει γίνει αποδέκτης, το τελευταίο διάστημα, έντονης δυσαρέσκειας από τις επιχειρήσεις μέλη μας, για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Κύριε Υπουργέ,

Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των νησιωτών και των νησιωτικών επιχειρήσεων και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, σας ζητάμε να προβείτε στην επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση εκκαθάριση και καταβολή των οφειλόμενων ποσών προς τους δικαιούχους -κατοίκους και επιχειρήσεις- εξυπηρετώντας έτσι τον σκοπό του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που είναι η στήριξη των νησιωτών.»