Αντώνης Παφλιωτέλλης: «Οι απόψεις είναι καλές, αλλά οι πράξεις είναι καλύτερες»




Γράφει ο Στέλιος Καλογέρου./ αναδημοσίευση athina365.gr

Το 2023 βρίσκεται για 3η φορά σε εκλογικό ρυθμό ο κ. Αντώνης Παφλιωτέλλης ως υποψήφιος πλέον.

Στις 8 Οκτωβρίου οι Έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν για την αυτοδιοίκηση, εκείνους που θα δώσουν ανάσες στα τοπικά τους προβλήματα. Ο Δήμος Μυτιλήνης, ένας ιδιαίτερης σημαντικότητας και σημασίας δήμος, μιας και πρόκειται για τα σύνορα μας με την Τουρκία, έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος λόγω του Μεταναστευτικού προβλήματος, και λόγω των κακών ακτοπλοϊκών γραμμών, που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν το νησί, καθιστώντας το αποκομμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα και ας είναι το 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας.


Το φαβορί για να κυριαρχήσει στις επερχόμενες εκλογές, είναι ο Πανάγος Κουφέλος. Ένας νέος άνθρωπος με αγάπη και όραμα για τον τόπο και τον μέλλον των ανθρώπων του. Στον εκλογικό του συνδυασμό έχει διαλέξει ανθρώπους για δημοτικούς συμβούλους και προέδρους στις τοπικές κοινότητες, οι οποίοι προέρχονται από όλες τις κοινωνικές και οικονομικές ομάδες, όπως: γιατροί, Ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, Επιχειρηματίες, δικηγόροι, κ.α, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η κοινωνία της Λέσβου ανήκει σε όλους, και όχι στους λίγους.


Ο Πανάγος Κουφέλος μέσα από την θέση του αντιπεριφερειάρχη στην προηγούμενη τετραετία, έχει αποδείξει μέσα από τον πολύ δύσκολο τομέα, τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, ότι είναι έξυπνος και ικανός να αναλάβει τον δήμο της Μυτιληνης.


Σε τοπικό επίπεδο, και συγκεκριμένα στην πολύπαθη τοπική κοινότητα της Λουτρόπολης Θερμής, το μέρος που βρίσκεται ο Ιστορικής Αρχιτεκτονικής σημασίας Μύλος, το κτήριο «φάντασμα», ξενοδοχείο, Σαρλιτζα, που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του 1910-1980, και πλέον στέκει έρημο και μαραζωμένο και τις φυσικές ιαματικές πηγές-λουτρά, τα οποία και αυτά, τα τελευταία χρόνια είναι επίσης εγκαταλελειμμένα είναι ο μόνος- πλέον ικανός να αξιοποιήσει. Έργα ανάπλασης των παραπάνω θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη απήχηση και να αποτελέσουν πόλο έλξης και τουριστικής ανάπτυξης. Στην κοινότητα της Θερμής με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ-ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ του Πανάγου Κουφέλου, υποψήφιος Πρόεδρος είναι ο Αντώνης Παφλιωτέλλης, ένας νέος άνθρωπος, με αγάπη για τον τόπο του, εργατικός, πεισματάρης, με άποψη, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία. Ο ίδιος θεωρεί υψίστης σημασίας την ανάπλαση του λιμένα της θερμής και όλων των παραπάνω, δεδομένου ότι αυτό θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, μιας και είναι πέρασμα πολιτών όμορων δήμων και κοινοτήτων, άλλα και επισκεπτών στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ.


Το επάγγελμα του είναι κρεοπώλης-τεχνίτης κρέατος, ενώ τα χέρια του έχουν καταπιαστεί από μικρή ηλικία με πολλά επαγγέλματα, όπως: σερβιτόρος, θαλαμηπόλος σε πλοία, αγρότης, κτηνοτρόφος, υπάλληλος γραφείου κ.α. Ένας άνθρωπός που σίγουρα δεν φοβάται την σκληρή δουλεία και τις ευθύνες.


Ο ίδιος σε συνομιλία μας, μας δήλωσε τα εξής: «Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι έντονα με τα κοινά ως απλός πολίτης παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τόπο και την χώρα μου. Έχω δεχτεί πόλεμο για τις απόψεις μου και πολλές φορές έχουν γίνει προσπάθειες να παραφραστούν και να τοποθετηθούν στο πλέγμα της ακραίας πολιτικής. Σαν Αντώνης Παφλιωτέλλης δηλώνω φιλελεύθερος, σαν Πολίτης δηλώνω Έλληνας. Σέβομαι και αγαπώ κάθε μέλος της τοπικής μου κοινότητας ακόμα και αν οι απόψεις μας συγκρούονται. Οφείλω στην χώρα, τον τόπο και τον εαυτό μου να λέω την άποψη μου και να προσπαθώ να την τεκμηριώσω. Ο λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω στις Εκλογές του 2023 είναι γιατί αρχικά εμπιστεύομαι τις προθέσεις, την δύναμή αλλά και τον ίδιο τον Πανάγο Κουφέλο, και δευτερευόντως γιατί πιστεύω ότι οι απόψεις είναι καλές, αλλά οι πράξεις είναι καλύτερες.