38 μετανάστες ανοιχτά της Αγριλιάς | Ένας 38χρονος νεκρός ανάμεσά τουςΈνας 38χρονος πιθανά με καταγωγή από την Υεμένη, εντοπίστηκε νεκρός σήμερα τα χαράματα, σε βάρκα με 38 αλλοδαπούς που προέρχονταν από τις απέναντι της Λέσβου Τουρκικές Μικρασιατικές ακτές.


Η βάρκα εντοπίστηκε νότια της χερσονήσου της Αγριλιάς, νότια της πόλης της Μυτιλήνης. O 38χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατος του.


Πηγή : stonisi.gr


Η ανακοίνωση του λιμενικού

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 37 ατόμων και την περισυλλογή ενός άντρα χωρίς τις αισθήσεις του προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Λέσβου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ''112'' για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Στο σημείο έσπευσαν 2 παραπλέοντα πλοία και Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε 38 άτομα, εκ των οποίων ένας άντρας χωρίς τις αισθήσεις του. Στέλεχος του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ενέργειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) του άντρα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Όλοι οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα, από όπου ο άντρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή