ΦΩΤΟ: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η 28η Οκτωβρίου στην Μυτιλήνη


Με την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη τη Λέσβο και με σχεδόν καλοκαιρινό καιρό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, η Στρατιωτική και πολιτική παρέλαση, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.  

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ Ιάκωβου, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Χ. Αθανασίου, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαιδη, αλλά και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λέσβου. 

Μετά το πέρας της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο Άγαλμα της Ελευθερίας στα Τσαμακια Μυτιλήνης.

Γύρω στις 12:00 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.  

Την παρέλαση άνοιξαν μαθητές, σύλλογοι, και οργανώσεις από την Μυτιλήνη ενώ ακολούθησαν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού. Για πρώτη φορά παρέλασε ουλαμος επίλεκτης ομάδας από στελέχη της διεύθυνσης αστυνομίας Λέσβου.

Ενώ στον ουρανό της Λέσβου πέταξαν μη στελεχωμένα αεροσκάφη της περιφερειακής διεύθυνσης αστυνομίας Βορείου Αιγαίου.

Παρέστησαν οι Δημήτρης Ιατρίδης Γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής, Παναγιώτης Παρασκευαιδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου βουλευτής ΝΔ κ.α