Δωρητής οργάνων ο 28χρόνος Γιαννης


Θλίψη προκαλεί η απώλεια του 28χρονου Γιάννη. Ρ. ο οποίος μετά από γενναία απόφαση της οικογένειάς του, θα δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους, δωρίζοντας όργανά του.  Ο άτυχος νέος είχε διαπιστωθεί εγκεφαλικά νεκρός πριν δυο 24ωρα, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη  και  έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων.  Γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου έφθασε με ειδική πτήση κλιμάκιο γιατρών για την λήψη των οργάνων του. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί.


Ο 28χρονος είχε τραυματισθεί την περασμένη Κυριακή,  σε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Πολιχνίτου – Μυτιλήνη  στην περιοχή Μεγάλη Λίμνη, όταν το αυτοκίνητό του κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα και στη συνέχεια σε  δέντρο. Ο 28χρονος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις υποβλήθηκε σε επέμβαση και   έδωσε μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όμως δεν τα κατάφερε.  Η οικογένειά του, σε  αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους που παλεύουν με προβλήματα υγείας


Στις 3 περίπου τα ξημερώματα έφθασε με ειδική πτήση κλιμάκιο γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για την λήψη οργάνων.


Ο νεαρός κατάγονταν από το Λισβόρι και   υπηρετούσε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς


ΠΗΓΗ :aeolos.tv