Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελακης - Κασσελακη ψήφισε η Λέσβος



Τον Στέφανο Κασσελάκη ανέδειξε νικητή η κάλπη μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία στη μετά-Τσίπρα περίοδο. Δεν κατάφερε την ανατροπή η Έφη Αχτσιόγλου στον β' γύρο.

Ο 35χρονος εφοπλιστής, ο τελευταίος χρονικά εκ των πέντε που κατέθεσαν την υποψηφιότητα του πριν από το πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος, επικράτησε (και) στον β’ γύρο των εσωτερικών εκλογών και επιλέχθηκε από την πλειοψηφία των μελών να ηγηθεί της επόμενης ημέρας ως διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα.


Η εσωκομματική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 21:00 της Κυριακής (24/9) και ύστερα από μια παράταση μιας ώρας λόγω της αθρόας προσέλευσης των μελών του κόμματος στα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια.


Ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα είχε διαφανεί πως ο κ. Κασσελάκης θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν φαβορί και εκμεταλλευόμενος το αβαντάζ του πρώτου γύρου θα κόψει πρώτος το νήμα. Μάλιστα από το επιτελείου του έκαναν λόγο για μια διαφορά της τάξεως των δέκα ποσοστιαίων μονάδων (55%-45%).

Στις 23:00, όταν και ήρθε η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, επικυρώθηκαν οι προβλέψεις.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την Κουμουνδούρου ,στο 75% των καταμετρημένων ψήφων ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συγκεντρώσει το 56.69% και η Έφη Αχτσιόγλου το 43.31%. Σε συνολικές ψήφους ο νέος πρόεδρος του κόμματος είχε λάβει -ως εκείνο το σημείο- 56.461 και η αντίπαλός του 43.139.


Κασσελακη και η Λέσβος 

Τον Στέφανο Κασσελάκη επέλεξαν για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα από τους 933 που ψήφισαν συνολικά, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 557 ψήφους και η Έφη Αχτσιόγλου 366 ψήφους.


Άκυροι ψήφοι: 9

Λευκά: 1


Σε σχέση με την πρώτη Κυριακή η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο ήταν μικρότερη κατά 50 περίπου ψήφους.