Δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου η



Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές. Σήμερα με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για την ακριβή και έγκαιρη πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων, συνεχίζουμε να θρηνούμαι ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

     Η παντελής έλλειψη έργων πρόληψης, η ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, η ανυπαρξία αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων , τα ακαθάριστα ρέματα, τα βουλωμένα φρεάτια, είναι αυτά που οδηγούν στις καταστροφές. Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για το νησί μας, γιατί σε ένα επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις, αφού χείμαρροι, ποτάμια, γεφύρια, αγροτική οδοποιία είναι εντελώς εγκαταλελειμμένα.

      Τέλος καλούμε τους αγροτικούς συλλόγους που είναι μέλη της Ομοσπονδίας να οργανώσουν συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Προτείνονται τα εξής: Κουβέρτες , υπνόσακους, μαξιλάρια , εμφιαλωμένα νερά , χυμούς , συσκευασμένες τροφές , είδη ατομικής υγιεινής .