Με " βαρύ" πρόγραμμα και με γεμάτη προκυμαία η πρώτη του Κουφελου


Εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου και την παρουσίαση του προγράμματος του πρσγματοποίησε το Σάββατο το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης και επικεφαλής του συνδυασμού Νέα δράση Νέος Δήμος Πανάγος Κουφέλος.  


Ο χώρος αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην προκυμαία που γέμισε και στις δύο πλευρές στο ύψος του Προεκλογικού κέντρου . Έχοντας στο πλευρό του τον Βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος στηρίζει όπως δήλωσε την υποψηφιότητα του Πανάγου Κουφελου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη, στελέχων της ΝΔ αλλά και άλλων πολιτικών χώρων, ο Πανάγος Κουφέλος εμφανίστηκε σίγουρος και αποφασισμένος για την νίκη στις 8 Οκτωβρίου θέτοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος του. Ένα πρόγραμμα που παρότι στήθηκε μεσα σε λίγες εβδομάδες, αποτελεί όπως τόνισε ο ίδιος το εφαλτήριο για να αλλάξει ο Δήμος και να γίνει η Μυτιλήνη ο τόπος που θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.  



Ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης υψώνοντας τους τόνους για πρώτη φορά κάλεσε τον κ. Χριστόφα και την κ. Τσιριγώτη σε ανοικτό διάλογο και σε συζήτηση των προγραμμάτων τους ώστε να μπορέσει ο πολίτης να αξιολογήσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον επόμενο δήμαρχο. Στάθηκε στο γεγονός ότι ο συνδυασμός του δεν πατάει σε πολλές βάρκες έχοντας συνοχή και απόψεις που είναι σταθερές και δεν ζητά στήριξη από κόμματα την οποια στην συνέχεια αρνείται, αναφερόμενος προφανως στην άρνηση στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά Χριστόφα. Ο Πανάγος Κουφέλος στάθηκε επισης στο γεγονός ότι ο ίδιος μπορεί να ανοίξει εύκολα πόρτες στα κέντρα αποφάσεων και να φέρει κονδύλια στο δήμο για έργα . 



 Έχοντας άριστες σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας καθημερινά με τα υπουργεία και τους παράγοντες τους ως αντιπεριφερειάρχης αλλά και λόγω κομματικής θέσης, ο Κούφελος θα βρει ανοικτές πόρτες και χρηματοδοτήσεις για έργα και δράσεις στον Δήμο κάτι που είναι το πλεον σημαντικό σε μια διοίκηση που εξαρτάται η ανάπτυξη της αποκλειστικά από την κυβερνηση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που εκείνη διαθέτει.


 Ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης παρουσίασε ένα πρόγραμμα που είναι όπως τόνισε υλοποιήσιμο δινοντας έμφαση στην ανάπτυξη την κοινωνική συνοχή και στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες την πόλη και τα χωριά του Δήμου. Ένα πρόγραμμα που στηρίζει από τις πολύτεκνες και τριτεκνες οικογένειες με έκπτωση 50% στους λογαριασμούς του νερού, με στήριξη νέων ζευγαριών που θα θελήσουν να κάνουν παιδιά, μέχρι τους νέους επιχειρηματίες οι.οποιοι θα απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη και μείωση 30% στα καταστήματα κάτω των 50 τετραγωνικών. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δημιουργία αντιδημαρχίας πρωτογενούς τομέα καθώς ο ίδιος έχει στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα έχει να επιδείξει σημαντικό έργο βάζοντας και παλι τους αγρότες τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς σε τροχιά. ανάπτυξης και καλυτέρευσης των εισοδημάτων τους. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την δημιουργία συνεδριακού κέντρου, τουριστικών γραφείων, μεριμνα για τα αδέσποτα έμφαση στην καθημερινότητα λύση στο θεμα των Ρομά επαλειτουργια του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και μια σειρά από δράσεις και έργα που πραγματικά θα πανε τον τόπο μπροστά πραγματικά. Έχοντας στο πλευρό την οικογένειά του, συνεργάτες και φιλους νέους και παλιους ο Πανάγος Κουφέλος εδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας.



 Δουλειά αφοσίωση και προσήλωση στον στόχο για ενα δήμο καλύτερο φιλικό και κυρίως αποδοτικό για όλους. Ένα δήμο που όπως τόνισε θα είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις και με τον καθένα και την καθεμία να αποτελεί σημαντικό κομμάτι του.


Αυτούσια η ομιλία και η παρουσίαση του προγράμματος στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας “ Νέα δράση νέος Δήμος ” www.koufelos.gr .


Το πλήρες πρόγραμμα μπορούν οι πολίτες να το βρουν στην σελίδα του υποψηφίου δημάρχου koufelos.gr.