Ο γνωστός σκηνοθέτης- συγγραφέας Στρατός Μαρκίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης- Το πλούσιο βιογραφικό του


Ο Καταξιωμένος σκηνοθέτης,. συγγραφέας και παραγωγός, Στράτος Μαρκίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης με τον συνδυασμό "Νέα δράση νέος δήμος" με υποψήφιο δήμαρχο τον Πανάγο Κουφελο


Βιογραφικο

Ο Στράτος Μαρκίδης έχει καταγωγή από την Γέρα Λέσβου  και τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε εκεί. 

Τελείωσε το τμήμα Σκηνοθεσίας της σχολής Σταυράκου και από το πρώτο έτος δούλεψε σε πολλές ελληνικές ταινίες ως βοηθός σκηνοθέτη.


Στην τηλεόραση σαν παραγωγός συνεργάστηκε με το MEGA και γύρισε την σειρά ΑΦΡΙΚΑ στην Κένυα. Στον ΑΝΤ1 ως παραγωγός και σκηνοθέτης στην σειρά το ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που γυρίστηκε στο Λονδίνο και στις Σπέτσες. Στην Καζαμπλάνκα στο Μαρακές και στην Μάλτα γύρισε την σειρά ΤΡΙΚΥΜΙΑ. Ξανα επιστρέφει στην Αφρική στην Σαβάνα της Κένυας και στην Μομπάσα και γυρίζει την σειρά ΜΑΥΡΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ. Στον ΑΝΤ1 επίσης την ιατρική σειρά ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ. Για τον ALPHA την σειρά ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ γυρισμε΄νο στην Λέσβο.


Στην Κρήτη γυρίζει για τον ΑΝΤ1 την σειρά ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΑ. Το 2008 ως παραγωγός και σκηνοθέτης στον ALPHA γυρίζει την σειρά  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ. Και στην Λέσβο και την Τυνησία την σειρά ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ. Έχει γράψει δυο κινηματογραφικά σενάρια και σκηνοθέτησε τα remake τριών ταινιών των Τσιφόρου – Βασιλειάδη, την δραματική ταινία ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ γυρισμένο στην Λέσβο και στην Κρήτη και άλλες ταινίες.


Σκηνοθετεί και το ντοκιμαντέρ ΣΑΠΦΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ. Συγγραφέας του  βιβλίου Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ το οποίο διαδραματίζεται στην Λέσβο και την Νέα Υόρκη.


Διατηρεί στον Κόλπο της Γέρας τον οικογενειακό  παραδοσιακό ξενώνα «ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΑΣ» 

Τέλος έχει τιμηθεί από το Επιμελητήριο Λέσβου για την συνεισφορά του στην προβολή της Λέσβου μέσα από τα καλλιτεχνικά του έργα.