Κουφέλος , Χριστόφας και Τσιριγώτη στην κούρσα διεκδίκησης για τον Δήμο Μυτιλήνης…Τα προφίλ των υποψήφιων δημάρχων!!

Αυτοί είναι οι "διεκδικητές" του δήμου Μυτιλήνης :


Πανάγος Κουφέλος

Χωρικός  Αντιπεριφερειάρχης  Νομού Λέσβου,  Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  εκλεγμένος  με την Περιφερειακή  Αρχή του ανεξάρτητου συνδυασμού  «Άλμα ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίου επικεφαλής και νυν Περιφερειάρχη τον κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και είναι  το δεύτερο τέκνο της  πολύτεκνης  οικογένειας του Μιχαήλ και  της Παναγιώτας  Κουφέλου, οι οποίοι κατάγονται από την Αγιάσο  της Λέσβου και από το Πεταλίδι της Μεσσηνίας αντίστοιχα. Κατοικεί στην Μυτιλήνη όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Εφέταις στο Εφετείο Βορείου Αιγαίου και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Università Degli Studi Di Macerata-Facoltà.

Είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Είναι Νομικός Σύμβουλος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου.

Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου εφέδρων.

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγιάσου  από  το 2006 έως 2010.

Πρώην Σύμβουλος  της Σχολικής Επιτροπής Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ  από  το 2010 έως 2014.

Πρώην Εντεταλμένος Διαχειριστής του Κληροδοτήματος Απ. Σημαντήρη από το 2005 έως το 2012.

Παναγιώτης Χριστόφας

Ο Παναγιώτης Χριστόφας, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1981. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από όπου έλαβε και δύο μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης στο Σχεδιασμό και την Κατασκευή Υπογείων Έργων και στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων.

Έχει εργαστεί ως Πολιτικός Μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα, όπου είχε την ευκαιρία να εμπλακεί σε δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα στη Λέσβο.

Τον Οκτώβριο του 2018 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», η οποία στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 αναδείχθηκε τρίτη με ποσοστό 19,64% και εκπροσωπείται με 8 Συμβούλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας Βορείου Αιγαίου.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Νίκη Τσιριγώτη

Η Νίκη Τσιριγώτη γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2010 και έκτοτε ζει στη Μυτιλήνη όπου και ασκεί το επάγγελμα της Δικηγόρου.

Είναι μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης. Από το 2014 είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λέσβου, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».