Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για το δυστύχημα στη Λιβύη


Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Οι σοροί τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίζονται με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη, ενώ ακολουθεί τριήμερο εθνικό πένθος.

Στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε «τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση».

Ο Νίκος Δένδιας κατέληξε λέγοντας ότι «με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Το τροχαίο στη Λιβύη με την ελληνική αποστολή συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ήταν καθ’ οδόν προς την Ντέρνα. Το λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες στρατιωτικούς και μέλη της ελληνικής αποστολής που είχαν φτάσει για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

Αρχικά, το ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για «ελαφρούς τραυματισμούς», ωστόσο, τα μεσάνυχτα της Κυριακής με νέα ανακοίνωση έκανε γνωστό πως τρία μέλη της αποστολής έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται. Εν τέλει και οι δύο αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί.