Το unfair του Στεφανή και τα Ιουλιανά



O Kωνσταντίνος Μητσοτάκης δε μπορεί να έχει παράπονο. Κάθε έλληνας πολιτικός θα ευχόταν η κληρονομιά του να λανσάρονταν τόσο θετικά μετά θάνατον. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η πρώτη φορά που το όνομα του Μητσοτάκη ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα, αφορά μία από τις πιο σκοτεινές πτυχές της ιστορίας του: Tην Αποστασία του 1965 με τις φοβερές συνέπειες που είχε για τη χώρα. 

Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί τον πρόλογο της γνωστής ιστορίας των Ιουλιανων όπως είναι γνωστή η αποστασία των 39 βουλευτών της τότε κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου με την οποία πήγαν απέναντι σε χιλιάδες κόσμου που μόλις είχε επιλέξει την κυβέρνηση. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα έστω και χωρίς να υπάρχει η βαρύτητα των τότε γεγονότων αυτή την φορά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή έχει αρχίσει ένα παιχνίδι προσέγγισης των υποψηφίων που ανήκουν στην παράταξη του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφιοι εκ νέου με τον συνδυασμό του. Στελέχη της ΝΔ, παράγοντες του κόμματος και ο ίδιος ο κ. Στεφανής προσπαθούν να πείσουν τους Μουτζούρικούς να αποστατήσουν, τάζουν διάφορα από θέσεις και δουλειές μέχρι αποκατάσταση επαγγελματική παιδιών και συγγενών και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους πείσουν να αλλάξουν στρατόπεδο. Δεν ξέρω αν στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιείται και άλλους είδους τρόπος, όχι και τόσο δημοκρατικός, αλλά η ιστορία έχει διδάξει ότι σε περιπτώσεις αποστατών ενίοτε χρησιμοποιούνται και άλλοι μέθοδοι. 

Όλα αυτά βέβαια εκτός του γεγονός ότι αντιτίθενται στην λαϊκή βούληση, είναι αντίθετα και με τον πολιτικό πολιτισμό που ευαγγελίζεται στις τελευταίες του συνέντευξεις ο κ. Στεφανής. Ο οποίος σε κάθε αποστροφή του λόγου του αναφέρει ότι δνε ασχολείται με τον αντίπαλο ότι θέλει να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός να τηρηθεί το fair play μεταξύ των δύο υποψηφίων που διεκδικούν την περιφέρεια. Αυτά βέβαια ο κ. Στεφανής τα λέει μπροστά στην κάμερα και στο προσκήνιο γιατί στο παρασκήνιο λειτουργεί διαφορετικά και unfair. 

Και αν πριν ακόμα συστηθεί στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου έχει αυτή την διγλωσσία, δεν θέλουμε να φανταστούμε τι μπορεί να επακολουθήσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου πολύ δε περισσότερο αν αναλάβει τις τύχες του Βορείου Αιγαίου.

Δείτε αυτό