Το γαρ πολύ της θλίψεων γεννά παραφροσύνη

Μπαίνοντας σιγά σιγά στην προεκλογική περίοδο ενόψει των  αυτοδιοικητικών εκλογών, ξεκίνησε και η λάσπη στον ανεμιστήρα από  "πικραμένους" πρώην συνεργάτες του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη οι οποίοι προσπαθούν να πιάσουν "στασίδι" στον νέο συνδυασμό που διεκδικεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.  Χρησιμοποιώντας κατά την πάγια τακτική τους Γκεμπελιστικες μεθόδους, στη λογική του πες πες κάτι θα μείνει ακόμα και αν αυτό είναι ψευδές, ξεκίνησαν την "αποστολή" τους. Πριν σας παραθέσουμε την απάντηση αναρωτιόμαστε και εμείς όπως και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης αν όλα αυτά που γράφονται δεν τα γνώριζε   η συγκεκριμένη το 2019 όταν ήταν υποψήφια και τα έμαθε τωρα που δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της Περιφέρειας.Τα φερόμενα  ως στελέχη του Στεφανή πρεπει να είναι σε μεγάλη απελπισία για  να καταφεύγουν ως ύστατη λύση σε κίτρινους λιβελλισμούς  και συκοφαντίες.

Σε απάντηση της αναρτήσεως στο Facebookτης κα Α. Τόπακα στις 05.08.2023 με την οποία  για πρώτη φορά ακούγονταιψευδείς βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που θίγουν την επιστημονική, επαγγελματική και ακαδημαϊκή  μου υπόσταση και υπόληψη και προσβάλλουν βάναυσα  την προσωπικότητα μου δηλώνω τα παρακάτω. Ταυτόχρονα καταθέτω μήνυση, ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση στην κα A. Τόπακα και σε όσους αναπαρήγαγαν ή θα αναπαραγάγουν το λιβελογράφημα. Το χρηματικό ποσό  που θα επιδικασθεί  θα προσφερθεί  εξ ολοκλήρου  στον Οίκο Ευγηρίας «Αγία Μαρίνα» στα Καρδάμυλα.

1. «Επί Πρυτανείας Μουτζούρη υπέστη (το ΕΜΠ) την μεγαλύτερη   καταστροφή αφού κάηκε ολοσχερώς και έμειναν μόνο οι τοίχοι αφού ούτε στην πυροσβεστική επετράπη να "παραβιάσει" το άσυλο…..»

Είναι γνωστό ότι επί της  Πρυτανείας μου 2006-2010 ουδεμία καταστροφή συνέβη στο ΕΜΠ . Το Πολυτεχνείο κάηκε όπως οι πάντες γνωρίζουν και εύκολα διαπιστώνουν, τον Νοέμβριο του 1995 επί άλλης Πρυτανείας  

2. «Ενεφανίσθη στο Υπουργείο Ναυτιλίας επικεφαλής σε μία " φωτογραφική" Διεύθυνση Λιμένων και Λιμενικών Έργων…..»

Δεν υπάρχουν φωτογραφικές Διευθύνσεις Λιμένων και Λιμενικών Έργων. Δεν υπήρξα Διευθυντής αλλά Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής το 2012επί Ν.Δ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η οποία Γ.Γ λειτουργούσε επί σειρά ετών προ εμού και μετά από εμένα.

3. «Αμφιβάλλω αν σχεδιάστηκε επί των ημερών του έστω και ένα αλιευτικό καταφύγιο….»

Δεν πρόκειται να κάνω απολογισμό τουμελετητικού έργου μου στην κ. Τόπακα. Το έργο μου και την επιστημονική μου επάρκεια ως λιμενολόγου  το γνωρίζουν οι πάντες.

4. Υπήρξα Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής  του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής για ενάμιση χρόνο   μέχρι τον Μάιο του 2019 όταν και απεχώρησα δεδομένης της υποψηφιότητάς μου ως Περιφερειάρχου και όχι τέσσερα χρόνια πριν κατέλθω ως Υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με τη ΝΔ το 2012, όπου σημειώνω ήμουν πρώτος επιλαχών.

 

Παραθέτω ένα σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα όπως αυτό καταγράφεται αντικειμενικά  στο Wikipedia:

«Απόφοιτος του ΕΜΠ το  1971 . Ακολούθησε Μεταπτυχιακές και Μεταδιδακτορικές σπουδές, με υποτροφία από το Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Γκρενόμπλ(Grenoble INP) και τέλος Διδακτορικές σπουδές στο Delft University of Technology

Το 1982 εκλέχθηκε Υφηγητής, το 1984 Επίκουρος Καθηγητής, το 1988 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 1994Καθηγητής Πρώτης Βαθμίδας στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, στο γνωστικό αντικείμενο της Θαλάσσιας Υδραυλικής και Λιμενικών Έργων. Στις 22 Νοεμβρίου 2016, του απονεμήθηκε ο τίτλος του ομότιμου Καθηγητή.

Το 1984 εξελέγη Διευθυντής του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θέση την οποία διατήρησε έως το 2016, ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά εργαστήρια της Ευρώπης με ευρύτατο επιστημονικό έργο. Εκεί σχεδιάστηκαν η ελέγχθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμενικά έργα της τελευταίας τριαντακονταετίας στην Ελλάδα και την Κύπρο .

Το 2001 εξελέγη Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών (2001-2003), ενώ για τέσσερις θητείες (1997-2001 και 2003-2006) διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Το 2006 εκλέχθηκε Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θέση την οποία κατείχε έως το 2010.

Υπήρξε Πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΕΜΠ.

Παράλληλα, είχε οριστεί μέλος του ΔΣ του Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (1985-1999), μέλος του ΔΣ (1993-1997) και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (1995-1997) της Εταιρείας Ανάπτυξης Ναυτικής Τεχνολογίας. Έχει διατελέσει από το 1986 σε Συμβούλια Δημοσίων Έργων και Πρόεδρος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (2012-2013).

Το 2011 έλαβε το παράσημο του Ιππότη της Τάξεως των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Το 2012 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και από το 2014 έως το 2017 διετέλεσε Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων επί Ν.Δ.

Του έχουν απονεμηθεί ανάμεσα σε άλλες τιμητικές διακρίσεις Βραβείο Τουρισμού, Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015 και το Περιβαλλοντικό Βραβείο 2014.

Τον Μάρτιο του 2018 ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  όπου και  υπηρέτησε μέχρι τον Μάιο του 2019 .’’

Μετά τα παραπάνω διερωτώμαι:

1.Αφού η κα Τοπάκα πιστεύει, όσα ψευδώς αναφέρει, γιατί αποδέχθηκε να είναι υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος μαζί μου το 2019, όταν δεν εξελέγη;

2.Γιατί θέλησε να υπηρετεί από το 2019 έως το 2022 υπάλληλος στην Αντιπεριφέρεια Χίου;

3.Θεωρεί ότι με παρόμοιους λίβελους θα μπορέσει να εκλεγεί αυτή τη φορά, με αντίπαλο ψηφοδέλτιο;