Σκοπιά: "Δήμος Μυτιλήνης: Μια εμπόλεμη κατάσταση"



Γράφει ο Παναγιώτης Λυμπος για την στήλη Σκοπιά τού LesvosPost 


Δήμος Μυτιλήνης: Μια εμπόλεμη κατάσταση 

Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε απλός πολίτης για τον Δήμο Μυτιλήνης υπάρχει μία τεράστια αυτοδιοικητική μάχη και ένας προεκλογικός πυρετός από τους υποψηφίους μετά την επεισοδιακή αποχώρηση κ . Κύτελη από την προεκλογική κούρσα. 

Οι υποψήφιοι που έχουνε μείνει αυτή τη στιγμή στο εκλογικό ρινγκ για τον Δήμο Μυτιλήνης είναι ο 

κ. Χριστόφας με ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, όπου συγκεντρώνονται υποψήφιοι από όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι κατά κοινή ομολογία δύσκολα ελέγχονται όλοι μαζί.

Κι αυτό γιατί θα υπάρξουν απόψεις π.χ. υπέρ και κατά του μεταναστευτικού.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για μια αλληλεπίδραση που θα θυμίζει μπαρουταποθήκη.

Βέβαια ο συνδυασμός του κ. Χριστόφα φαίνεται να έχει καταρτίσει ένα δυνατό προεκλογικό πρόγραμμα που το έχει δημοσιεύσει, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει κανένα προεκλογικό πρόγραμμα δεν ξέρουμε αν μπορεί να τύχει πλήρους εφαρμογής ή αν αρκεί για να χρίσει τον εκφραστή του επόμενο Δήμαρχο Μυτιλήνης.


Στον αντίποδα ο έτερος υποψήφιος για τον Δήμο Μυτιλήνης ο κ. Κουφέλος έδειξε να διαθέτει και εκείνος ένα εξίσου ισχυρό ψηφοδέλτιο με πολύ δυνατά ονόματα της δεξιάς, με επιτυχημένη θητεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης με τον ίδιο ως ηγετικό στέλεχος και ως προσωπικότητα ευρείας αποδοχής στους δημότες του Δήμου Μυτιλήνης λόγω του έργου του και της άκρως επιτυχημένης θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης.

Το δε πρόγραμμα του συνδυασμού του κ. Κουφέλου αναμένεται σύντομα να δει το φως της δημοσιότητας και κατά πάσα πιθανότητα θα πρόκειται για ένα εξίσου γεμάτο καινοτομίες πρόγραμμα, ίσως και πρόγραμμα-έκπληξη για πολλούς.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως οδεύουμε για μια εκλογική τιτανομαχία με έπαθλο τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Μυτιλήνης.

Φυσικά αυτός που καλείται για άλλη μια φορά να κρίνει το αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης είναι ο κόσμος που καλείται να ψηφίσει, επιλέγοντας πρόσωπα ικανά και σταθερά στις απόψεις τους, με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και την προσφορά στους δημότες. 

Και τούτη η επιλογή προσώπων ίσως είναι πιο κρίσιμη από τις προηγούμενες μιας και οι αιρετοί που θα προκύψουν να εκπροσωπήσουν τους δημότες καλούνται να πάρουν τα ηνία ενός Δήμου με τεράστια προβλήματα για τα επόμενα 5 χρόνια! 

Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ σοβαρή εκλογή συνδυασμού και υποψηφίων που ίσως σφραγίσει τη μοίρα του τόπου μας, μιας και απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή στο τι θα ψηφίσει ο καθένας από εμάς,γιατί μπορεί πολλά να μην είναι όπως φαίνονται και να έχουν πολύ μεγάλο υπόβαθρο. 

Συνιστάται λοιπόν ο απλός ψηφοφόρος να αναλύσει και να σταθμίσει πολύ καλά τα μέχρι στιγμής δεδομένα προτού στηθεί μπροστά στην κάλπη.