Η Αegean Regatta ανοίγει πανιά για 22η φορά απο τον Μολυβο!


Η αντίστροφη μέτρηση για την Aegean Regatta 2023 έχει ξεκινήσει και οι ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ετοιμάζονται για ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι στο πανέμορφο Αιγαίο Πέλαγος.

 

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου», ο καταξιωμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας που αποτελεί θεσμό για τα ναυταθλητικά δεδομένα της Ελλάδας και έχει περίοπτη θέση στην καρδιά των ιστιοπλόων αλλά και των κατοίκων του Αιγαίου Πελάγους, θα διεξαχθεί φέτος για 22η φορά με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Aegean Regatta που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ξεκινά την Κυριακή 20 Αυγούστου από το Μόλυβο της Λέσβου και με στάσεις στα Ψαρρά και στις Οινούσες θα καταλήξει στα Καρδάμυλα της Χίου.

 

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2023

 

Σάββατο 19 Αυγούστου – Μόλυβος

16:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

 

Κυριακή 20 Αυγούστου – Μόλυβος

10:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών

21:00 Τελετή Έναρξης

 

Δευτέρα 21 Αυγούστου - Μόλυβος

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Μόλυβος – Ψαρρά, περίπου 65νμ

 

Τρίτη 22 Αυγούστου – Ψαρρά

21:00 Απονομές επάθλων

 

Τετάρτη 23 Αυγούστου - Ψαρρά

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Ψαρρά – Καρδάμυλα, περίπου 30νμ

 

Πέμπτη 24 Αυγούστου - Καρδάμυλα

21:00 Απονομές επάθλων

 

Παρασκευή 25 Αυγούστου – Καρδάμυλα

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Καρδάμυλα – Οινούσες περίπου 18νμ

21:00 Απονομές επάθλων

 

Σάββατο 26 Αυγούστου - Οινούσες

11:00 Παράκτια Διαδρομή

Οινούσες – Καρδάμυλα, περίπου 8νμ

21:00 Τελετή Λήξης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης δηλώνει για τον Αγώνα: «Η “Aegean Regatta 2023” για ακόμη μια χρονιά ανοίγει πανιά με σημαία το γαλάζιο και άρωμα του Αιγαίου! Σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η θεσμική διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εδώ και 22 χρόνια, πρωτοπορεί στις καρδιές των ιστιοπλόων Ελλάδας και εξωτερικού, στους κατοίκους και στους επισκέπτες και λάτρεις των νησιών μας.

Στο Αιγαίο φέτος αθλητές και αθλήτριες θα αρμενίσουν με σταθμό εκκίνησης τον Μόλυβο Λέσβου, στα Ψαρά, στις Οινούσσες και στη Χίο, ενώ πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν την μεγάλη αυτή γιορτή της νησιωτικής μας Ελλάδας. Εύχομαι από καρδιάς καλή τύχη σε όλους όσους λαμβάνουν μέρος στην “Aegean Regatta 2023”, τη διοργάνωση πρότυπο στον χώρο του Αιγαίου πελάγους.»

 

Tη διοργάνωση της Aegean Regatta 2023 συντονίζει η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (ΠΕΚΕ Βροντάδου) και συνδοργανωτές Όμιλοι είναι οι :  Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος ΜυτιλήνηςΛ.Ο.Ι.Α.Θ. ΜυτιλήνηςΝ.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Καρδαμύλων

 

Το promo video της φετινής διοργάνωσης  μπορείτε να βρείτε στην εξής διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=0Ay7MF7b040

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.aegeanregatta.gr

 

www.facebook.com/Aegean.Regatta