Η ΝΔ έχει ήδη δώσει στήριξη στον Μουτζουρη


Και ενώ το πολιτικό σκηνικό των  αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκεται υπό διαμόρφωση, με ζυμώσεις και διαβουλεύσεις εντός και εκτός Βορείου Αιγαίου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει να έχει ήδη διαμορφώσει τους συσχετισμούς και να έχει δώσει  από μόνη της το χρίσμα, όσον αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.  Και θα εξηγήσω τι εννοώ. 

Αμέσως μετά τις Εθνικές Εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης, έχει αρχίσει η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  και  περισσότερος λόγος γίνεται για αυτές στις Περιφέρειες όπου έχουν και περισσότερη πολιτική χροιά. Δεκάδες τα δημοσιεύματα για τις 13 Περιφέρειες, για την στήριξη που θα δώσει η ΝΔ, δεκάδες τα σενάρια, αλλά μόνο για μια Περιφέρεια. Ενώ όλες οι άλλες έχουν «κλειδώσει» χωρίς πολλά ονόματα και παραφιλολογία, ως προς το ποιους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, η μοναδική εκκρεμότητα παραμένει αυτή στο Βόρειο Αιγαίο. Και παραμένει όχι γιατί η ΝΔ θέλει να έχει εκκρεμότητες, αλλά γιατί  κάποιοι (μετρημένοι στα δάχτυλα) προσπαθούν να περάσουν το «δικό» τους, προφανώς μη μπορώντας να αποδεχτούν την πραγματικότητα. 

Και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο σημερινός Περιφερειάρχης πέραν της αποδοχής που έχει στους πολίτες, έχει και την στήριξη του κόμματος. Και όταν λέμε του κόμματος για να μην συγχέουμε τα πράγματα, δεν αναφερόμαστε στους 1-2 που αποφασίζουν με δικά τους, πολλές φορές και προσωπικά κριτήρια για το που θα δώσουν το χρίσμα ή την στήριξη. Αναφερόμαστε στην πλειοψηφία των στελεχών, παραγόντων και κυβερνητικών προσώπων, οι οποίοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τον σημερινό Περιφερειάρχη. 

Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε και χτες στην  εκδήλωση με θέμα «Στον Πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο ξενοδοχείο Athens Marriot με λαμπερά ονόματα και με παρουσίαση από τη Φαίη Σκορδά όπου τιμήθηκαν  συντελεστές του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου .

Εκεί λοιπόν βρέθηκαν ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ο Χρίστος Δήμας Υφυπουργός Πολιτισμού απέστειλε θερμό χαιρετισμό, ενώ το παρών έδωσαν και παράγοντες της ΝΔ.  

Την ώρα λοιπόν που στην ΝΔ, ή για να ακριβολογούμε, σε μια συνιστώσα της ΝΔ, αναζητείται «εκβιαστικά» σχεδόν υποψήφιος Περιφερειάρχης, η πλειοψηφία της ΝΔ και τοπικά και κεντρικά έχει δώσει ήδη το δικό της χρίσμα στον Μουτζούρη. 

Και αυτό θα φανεί τον Οκτώβριο. Είτε με επίσημο χρίσμα, στήριξη, είτε χωρίς. 

Και επειδή ο Κυριάκος δεν είναι καθόλου αφελής, το αντίθετο μάλιστα,  το λογικό είναι να μην παρασυρθεί από την συνιστώσα και να βάψει μπλε το Βόρειο Αιγαίο στον εκλογικό χάρτη. 

Ίδωμεν….