Επίσκεψη Περιφερειάρχη στον Άγιο Ευστράτιο

 

Τον Άγιο Ευστράτιο επισκέφθηκε Τρίτη 27  και Τετάρτη 28 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλο Ελευθερίου, τον Θεολόγο Αθανασέλη στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής Π.Β.Α. αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας  Π.Ε. Λήμνου  Καραγιαννάκη Στέλιο, την επιβλέπουσα των έργων  Αρχιτέκτων Τσουβελακάκη Μαρία,  και τον Σύμβουλο  Κρέτση Βασίλη.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή  η οποία και τον ξενάγησε στα υπό εξέλιξη έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Β.Α.  στο ακριτικό νησί.

Πιο  συγκεκριμένα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Λήμνου υλοποιεί στον Άγιο Ευστράτιο τα παρακάτω έργα :

·         Eνεργειακή  αναβάθμιση τεσσάρων  Δημοτικών κτηρίων (Σχολείου, Δημαρχείου, Καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και δημοτικής αγοράς)

·         Ενεργειακή αναβάθμιση Μαρασλείου  Σχολής 

·         Αποκάλυψη κοινόχρηστων χώρων  παλαιού οικισμού

·         Βελτίωση δημοτικής  οδού προς το μνημείο Σιαλμά

Στις 28/6/2023 – 2/7/2023 θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Ευστράτιο Αθλητικό Φεστιβάλ (κανό, χορός, πεζοπορία κλπ.) με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , σε συνεργασία με Α.Ο. ΗΦΑΙΣΤΟΣ Λήμνου και Α. Ο. Καβάλας και ενίσχυση από τον Δήμο Αγ. Ευστρατίου τηνSeajetκαι τον ΝΟΛ.

Επίσης ξεναγήθηκε από στελέχη της ΤΕΡΝΑ στο έργο που υλοποιεί η εταιρεία «Υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από ΑΠΕ στο νησί του Αγ. Ευστρατίου» .

Στην συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών και ενημερώθηκε για  τρέχοντα θέματα του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς  ακόμη κάτοικους και επισκέπτες του  ακριτικού νησιού.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

“Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των έργων στον Άγιο Ευστράτιο. Η διαρκής και εποικοδομητική συνεργασία με την Δήμαρχο κ. Κακαλή έχει δώσει καρπούς . Ο Άγιος Ευστράτιος αλλάζει εικόνα μέσα από προγράμματα που προωθούν τις στρατηγικές έξυπνης εξειδίκευσης –«πράσινο νησί» και με την αρωγή και υποστήριξη της Περιφέρειας μεταμορφώνεται σ ένα νησί πρότυπο για  όλο το Αιγαίο».

Κατά την παραμονή του στην Λήμνο ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με προϊσταμένους  υπηρεσιών της Π.Ε. Λήμνου και ενημερώθηκε για υπηρεσιακά θέματα, με  Φορείς, αλλά και απλούς πολίτες .Επίσης παρευρέθηκε στην μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων του παραρτήματος Λήμνου της οποία την διοργάνωση υποστήριξε η Περιφέρεια Β.Α. και έλαβε τιμητική πλακέτα από την Πρόεδρο του παραρτήματος κ. Φιλίππου Θελίνα για την έμπρακτη και πολυετή υποστήριξη της Περιφέρειας.