TESTPAP από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κάτοικους Χωρίων


Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με τη Γυναικολογική Κλινική και το  Kυτταρολογικό Τμήμα  και στο πλαίσιο πρόληψης τόσο του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όσο και του  καρκίνο του μαστού θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις στα χωριά του νησιού μας, με σκοπό να διενεργήσει Γυναικολογικό έλεγχο (TESTPAP), έλεγχο μαστογραφιών και ψηλάφηση μαστών, στο γυναικείο πληθυσμό του.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από συχνότερες  κακοήθειες στις γυναίκες. Ο κίνδυνος  για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνει σημαντικά για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών , ενώ μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα για  να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου  στις γυναίκες (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) και η κύρια αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών. Όταν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, ο καρκίνος του μαστού είναι συνήθως ιάσιμος.

Οι γυναικολογικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν  από τις 9:00 π.μ - 13:00 μ.μ  αρχικά στις κάτωθι περιοχές :

  • Παρασκευή 9/6/2023 στον ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ 
  • Παρασκευή 16/6/2023 στην ΑΓΙΑΣΟ
  • Παρασκευή 30/6/2023 στην ΑΝΤΙΣΣΑ

Μπορούν να προσέλθουν και ενδιαφερόμενες από τα γειτονικά χωριά.

Παρακαλούμε τις γυναίκες  να συμμετάσχουν στην παραπάνω δράση  η οποία θα επαναλαμβάνεται μηνιαίως σε διαφορετικά  σημεία του νησιού και θα υπάρχει σχετική ενημέρωση με Δελτία Τύπου.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκοπό την περαιτέρω  βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας, ενώ με  την οργανωμένη πρόληψη στο νησί μας κάνουμε πράξη το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας «Η πρόληψη σώζει ζωές».