Επίσκεψη Ρουμάνων Εκπαιδευτικών στο ΔΣ Παναγιούδας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εκπαιδευτικών από το Colegiul NaționalVasile Alecsandri” της Ρουμανίας στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας. Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο νησί με κινητικότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Παρέμειναν για πέντε, μέρες κατά τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν μεικτές ομάδες με τους συναδέλφους τους από το ΔΣ Παναγιούδας, να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών και να συζητήσουν για βέλτιστες πρακτικές στη διδασκαλία.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους είχαν επίσης τη δυνατότητα να συνεργαστούν με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα και να επισκεφτούν το Κάστρο της Μυτιλήνης, το Σίγρι, τις αλυκές της Καλλονής, την Πέτρα και τον Μόλυβο.


Με την αποχώρηση των εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία ολοκληρώνονται για φέτος οι δράσεις που εμπίπτουν στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το ΔΣ Παναγιούδας, αφού την προηγούμενη εβδομάδα τελείωσε και το πρόγραμμα etwinning που πραγματοποιήθηκε φέτος στο σχολείο.