Ένας σεισμός που δεν θα ξεχάσει κανείς στην Λέσβο !!


6 Χρόνια μετά τον φονικό  σεισμό των 6,1R την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 15:28..


Μία νεκρή, περισσότεροι από δέκα τραυματίες, τεράστιες καταστροφές σε κτίρια, αλλά και στο οδικό δίκτυο, είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 12/06, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια του Πλωμαρίου.


Αυτό όμως που συγκλονίζει περισσότερο είναι ο αφανισμός ενός ιστορικού χωριού αυτό της Βρισας…


Από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου σχεδόν ισοπεδώθηκε το μισό χωριό Βρίσα στα νότια του νησιού, ενώ από τα ερείπια ανασύρθηκε νεκρή μια γυναίκα 45 ετών. Η εύρεση της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί και νωρίτερα είχαν καταφέρει να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.


Το χωριό Βρισά εκκενώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12/06. Οι κάτοικοι της Βρισάς μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.


Οι κάτοικοι του χωριού που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και από εκεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, σε μια επιχείρηση που συντονίζουν από το Πλωμάρι ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με τους αντιδημάρχους Κώστα Κατσαρό και Μανόλη Αρμενάκα και από το χωριό Βρισά, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατζανός και Νίκος Καρασάββας.


Ζημιές είχαμε επίσης σε Πλωμάρι, Σκάλα Πολιχνίτου και ιστορικό κέντρο Μυτιλήνης.


Δείτε τα πρώτα θέματα μας για τον σεισμό την 12/06:


ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ: 6,3 ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί- Ζημίες στο Πλωμαρι και σε πολλά σπίτια στην Λέσβο- ΩΡΑ: 15:54


ΠΑΝΙΚΟΣ σε όλη την Λέσβο-Εκτεταμένες ζημίες σε Πλωμάρι, Βατερα, Βρισα- Έπεσαν κομμάτια και το παλιό δημαρχείο Μυτιλήνης (PICS, VIDS) ΩΡΑ: 16:54