Τεχνητή Νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος


Μία μοναδική εμπειρία Γνώσης σε περιμένει! Μην καθυστερείς και χάσεις την ευκαιρία! Κάνε εγγραφή στο μάθημα που σε ενδιαφέρει και παρακολούθησε το πρώτο μάθημα δωρεάν. Ολιγομελή τμήματα έως 12 άτομα. Και πίστεψέ με, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δεν συνεχίσεις..! 


Δημιουργήσαμε 4 μοναδικές ενότητες με σύγχρονα και καινοτόμα θέματα. Τα εργαλεία εκπαίδευσης είναι εξειδικευμένα και πολύ εύκολα διαχειρίσιμα από τα παιδιά. Από τα πρώτα μαθήματα, τα παιδιά θα αφομοιώσουν έννοιες της Πληροφορικής, της Φυσικής και των Επιστήμων με έναν βιωματικόευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο. Θα ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους πάνω σε θέματα Τεχνολογίας. Θα εμπνευστούμε από την καθημερινότητά μας και θα δημιουργήσουμε μαζί, βήμα - βήμα, "έξυπνες" κατασκευές, που ίσως να μην έχουν συναντήσει ακόμη. Επιπλέον χτίζουμε μαζί την ομαδικότητα και την συνεργασία μεταξύ τους, βοηθάμε και ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον και με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή τους. 

 

Σχεδιασμός και Κατασκευή RGB Φωτιστικού 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα => ( Product Development ) 

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η 3D εκτύπωση και ο Προγραμματισμός, στις μέρες μας, έχουν φτάσει στο απόγειο της ανάπτυξης τους. Αυτοί οι 3 πυλώνες θα είναι οι οδηγοί μας, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός προϊόντος. Η διαδικασία αυτή είναι σχετικά εύκολη, κρίμα να μην την ξέρεις κι εσύ! 
 
Η Κατασκευή μας : Στο Classroom 1 θα κατασκευάσουμε ένα τρισδιάστατο εκτυπωμένο Φωτιστικό RGB, που θα λειτουργεί με εφαρμογή WiFi απο το κινητό! 
 
Στόχος : Η κατασκευή του Φωτιστικού μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία του Classroom 1 θα δώσει τα απαραίτητα ερεθίσματα στον μαθητή ώστε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τις δικές του μοναδικές κατασκευές. Μία από τις κατασκευές θα είναι και το όνομά του σε 3D σχέδιο της επιλογής του. Χρησιμοποιώντας την Τρισδιάστατη εκτύπωση, όπως επίσης και τον προγραμματισμό για τον έλεγχο του φωτιστικού μας, με τη χρήση Arduino. 
 
Στο πρώτο μέρος : Στο Classroomθα συζητήσουμε μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, για την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ποιες δυνατότητες μας δίνει, τι υλικό χρησιμοποιούμε και τι μηχανήματα υπάρχουν. Επιπλέον, θα μάθουμε να χειριζόμαστε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Διάρκεια 2 Εβδομάδες. 
 
Στο δεύτερο μέρος : Στο Classroomθα συζητήσουμε πώς μπορούμε να ελέγξουμε τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι μας! Γιατί τις λέμε, έξυπνες? Επιπλέον, θα δούμε τη διαφορά ανάμεσα σε μικροτσίπ και μικροεπεξεργαστές, τα βασικά εξαρτήματα ενός ηλεκτρικού κυκλώματος και τις έννοιες Watt – Volt – Amber. Επιπλέον, θα προγραμματίσουμε με Arduino και θα μάθουμε τις βασικές εντολές προγραμματισμού για να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του Φωτιστικού. Διάρκεια 4 Εβδομάδες. 
 
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι μαθητές θα κρατήσουν το φωτιστικό που κατασκεύασαν. 

 

3D Printing Classroom : 2 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα => ( 3D Printing & 3D Design ) 

 

Χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή έχουμε την δυνατότητα να κατασκευάσουμε πάρα πολλά αντικείμενα, καθημερινής χρήσης, ανταλλακτικά συσκευών, εξαρτήματα, δωράκια, καλλιτεχνικά, διακοσμητικά κ.α. 
 
Χαμηλό Κόστος : Μετά από 12 χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά η τιμή των εκτυπωτών έχει πέσει αρκετά. Σε σημείο να κοστίζουν όσο ένας κανονικός εκτυπωτής χαρτιού, περίπου στα 350 ευρώ.  Επίσης μιας και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μας δίνουν την δυνατότητα να κατασκευάσουμε φυσικά αντικείμενα και όχι απλό χαρτί αυτό σημαίνει ότι το κόστος απόσβεσης, από τα εξαρτήματα που θα φτιάξουμε βγαίνει σε λιγότερο από ένα μήνα. 
 
Στόχος : Είναι στο τέλος του μαθήματος να έχετε την δυνατότητα να χειριστείτε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή,  να σχεδιάσετε ένα εξάρτημα βάσει πραγματικών διαστάσεων  και τέλος να το βάλετε στον εκτυπωτή για να το εκτυπώσετε. 
 
Στο πρώτο μέρος : Στο Classroom 2 θα μιλήσουμε και θα αναλύσουμε την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης και τους τρισδιάστατους εκτυπωτές. 
 
Στο δεύτερο μέρος :  Θα μάθουμε να σχεδιάζουμε κατασκευές, εξαρτήματα και ανταλλακτικά για τους 3D Εκτυπωτές. 
 
Στο τρίτο μέρος : θα εκτυπώσουμε τα εξαρτήματα που σχεδιάσαμε. 
 
Εργασίες : στο Classroom 2 οι εργασίες που θα έχουν να φέρουν σε πέρας οι μαθητές είναι οι παρακάτω 

  • Σχεδιασμός και κατασκευή μπρελόκ με το όνομα τους 
  • Σχεδιασμός και κατασκευή επιτραπέζιου φωτιστικού. 
  • Σχεδιασμός και κατασκευή διακοσμητικών βάζων 
  • Σχεδιασμός και κατασκευή ανταλλακτικών εξαρτημάτων για οικιακές συσκευές 

 
Στο τέλος του μαθήματος, τα έργα που θα κατασκευάσουν οι μαθητές θα τα πάρουν μαζί τους. 

 

Arduino & Smart Home Classroom : 3 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα => ( Arduino & Smart Home ) 

Στις μέρες μας οι έξυπνες συσκευές έχουν κατακλύσει όλο το σπίτι μας, από σκούπες μέχρι ψυγεία, πλυντήρια. Καλό είναι λοιπόν, να ξέρουμε πώς λειτουργούν Αλλά και να έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας. 
 
Στόχος : Στο Classroom 3: Είναι να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν οι έξυπνες συσκευές  και στη συνέχεια να έχετε την δυνατότητα με την χρήση του Arduino να κατασκευάσετε και να προγραμματίσετε την δική σας έξυπνη συσκευή. 
 
Στο πρώτο μέρος : Θα μάθουμε την βασική λογική προγραμματισμού. Θα γνωρίσουμε τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε και θα αναλύσουμε τους αισθητήρες και τα εξαρτήματα. Θα φτιάξουμε το πρώτο μας κύκλωμα και θα γράψουμε τα πρώτα μας προγράμματα. 
 
Στο δεύτερο μέρος : Θα φτιάξουμε την πρώτη εφαρμογή η οποία θα διαχειρίζεται ένα αυτόματο πότισμα, πχ στο μπαλκόνι μας. 
 
Στο τρίτο μέρος : Θα κατασκευάσουμε το πρόγραμμα με το οποίο θα ελέγχουμε έναν Πύργο υδροπονίας. 
 
Οι εργασίες που θα έχουν να κάνουν οι μαθητές είναι παρακάτω : 

  • Βασικός προγραμματισμός led Blink 
  • Προγραμματισμός σειριακής επικοινωνίας και κατασκευή εφαρμογής WiFi 
  • Προγραμματισμός ανάγνωσης θερμοκρασίας και εμφανίσεις στην οθόνη 

Στο τέλος του μαθήματος, οι μαθητές θα κρατήσουν ορισμένα από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήσαμε. 
  

 

Advanse UAV & Drone Classroom : 4 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα => ( Advanced UAV & Drone ) 

 

Χρησιμοποιώντας Drone στις μέρες μας μπορείς να έχεις και μια πλήρη απασχόληση. Φωτογράφιση, επιθεώρηση κτιρίων, ασφάλεια κτιρίων και περιοχών, έρευνα και διάσωση είναι οι ελάχιστες δυνατότητες  που τείνουν να εισαχθούν τα drones στην καθημερινότητά μας. 
 
Στόχος : Στο Classroom 4 : Είναι στο τέλος να έχετε τις γνώσεις ώστε να καταλάβετε πλήρως στη μηχανική πτήσης ενός drone, να γνωρίζετε να το επισκευάζετε, να το προγραμματίζετε αλλά και να το χειρίζεστε. 
 
Στο πρώτο μέρος : Θα αναλύσουμε τα βασικά εξαρτήματα ενός drone, τον τρόπο με τον οποίον συνδυάζονται μεταξύ τους και για το πώς επιτυγχάνεται η μηχανική πτήσης. 
 
Στο δεύτερο μέρος : Θα αναλύσουμε το λογισμικό διαχείρισης των drone και θα μάθουμε να προγραμματίζουμε. 
 
Στο τρίτο  μέρος : Θα συναρμολογήσουμε το δικό μας drone και θα μάθουμε να πετάμε. 
 
Στο μάθημα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές χωρίς περιορισμό ηλικίας. 
Στα πτητικά μαθήματα θα έχουν την δυνατότητα να χειριστούν το drone, μαθητές άνω των 16 ετών.