Συνελήφθη ποδοσφαιριστής στην Λέσβο για κλοπή φωτογραφιών ανήλικης

Ένας ποδοσφαιριστής σε ομάδα τοπικού πρωταθλήματος της Λέσβου, σύμφωνα με την καταγγελία μιας 16χρονης κοπέλας, ήταν ο άνθρωπος που την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Ο 21χρονος γνωρίστηκε με την ανήλικη μέσω διαδικτύου αλλά δεν είχε υπολογίσει ότι η νεαρή θα έκανε καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  και σε βάρος του θα σχηματιζόταν δικογραφία.


Όμως δεν ήταν η μοναδική υπόθεση από το νησί της Λέσβου με την οποία θα ασχολούνταν τα στελέχη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνέλαβαν για… τρίτη φορά έναν 27χρονο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι κατείχε και διακινούσε πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά ηλικίας ακόμα και κάτω των δέκα ετών! Στα στοιχεία του έφτασαν οι αρχές ύστερα από μια πληροφορία που δόθηκε από τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α. Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.


Η τρίτη υπόθεση από την Λέσβο ήταν ένας 33χρονος ο οποίος «διαμοίραζε σε έτερους χρήστες υλικό πορνογραφίας ανηλίκων» και παραλήπτης ήταν ένας 55χρονος από την περιοχή του Πειραιά. Τα στοιχεία για τους δυο προέκυψαν ύστερα από συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αρχές Νορβηγίας και Ισπανίας.


Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια όλων των εμπλεκόμενων το διάστημα από 25 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


  • 5 κινητά τηλέφωνα,  

  • 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,  

  • κάρτα micro SD και  

  • κάρτα SIM.


Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.