Οι νέοι βουλευτές του Ν. Λέσβου: Χ. Αθανασίου (ΝΔ), Γ. Μπουρνους (ΣΥΡΙΖΑ), Π. Παρασκευαίδης (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής)


Με βάση τα αποτελέσματα οι έδρες στο Νομό Λέσβο είναι : 

Νέα Δημοκρατία 1 έδρα 

ΣΥΡΙΖΑ 1 έδρα 

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 1 έδρα

Εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία ο Χαράλαμπος Αθανασίου ,από το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπουρνους , και από το ΠΑΣΟΚ  ο Παναγιώτης Παρασκευαίδης.

To LesvosPost σας παρουσιάζει τα βιογραφικά των 3 Βουλευτών του Νομού Λέσβου :

Ν.Δ 

Χαράλαμπος Αθανασίου 

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα (γεννήθηκε στη Αγία Παρασκευή Λέσβου στις 18 Απριλίου 1946) είναι Έλληνας δικαστικός και πολιτικός, βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2012. Κατείχε τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία το 2012. Επανεκλέχθηκε ως βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία το 2015. 

Στην τρικομματικής και στη συνέχεια δικομματικής στήριξης Κυβέρνηση Σαμαρά, διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (21 Ιουνίου 2012 – 25 Ιουνίου 2013) και υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (25 Ιουνίου 2013 – 27 Ιανουαρίου 2015). 


ΣΥΡΙΖΑ 

Γιάννης Μπουρνους 

Ο 39χρονος Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του κόμματος, και προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του πρωθυπουργού, 

Ο Γιάννης Μπουρνούς υπήρξε ενεργό στέλεχος της Νεολαίας του κόμματος (τότε Συνασπισμού) από το 1998 (σε περίοδο που διένυε τα "πέτρινα" χρόνια της) και ανέλαβε σημαντικές θέσεις ευθύνης, τόσο σε αυτήν όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως για τις σχέσεις της Κουμουνδούρου με άλλα κόμματα και κινήματα της Αριστεράς στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. 

Είναι ενταγμένος στην προεδρική τάση Ενωτική Κίνηση (στην αριστερή πτέρυγα της) και θεωρείται ότι διατηρεί καλές σχέσεις με άλλα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από τη Νεολαία. Επιπλέον, στη Νεολαία είχε γνωριστεί και διατηρεί έκτοτε φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, καταλογίζουν στα θετικά του την οξεία πολιτική αντίληψη και την εμπειρία του (παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του), καθώς και την ψύχραιμη αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων. 

Είναι 38 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες, στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. 


ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 

Παναγιώτης Παρασκευαίδης 

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής κατάφερε να φύγει από το νησί και να σπουδάσει ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά το τέλος των σπουδών του επέστρεψε στο τόπο του όπου και έχει κάνει μέχρι και σήμερα μια λαμπρή σταδιοδρομία ως οικογενειακός γιατρός. 


Έχει ασχοληθεί με τα κοινά αρκετές φορές εκ των οποίων δυο τετραετίες ως δήμαρχος Πολιχνίτου και αρκετές ως δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Λέσβου. 


Σήμερα ζει στον κόλπο Γέρας με την σύζυγό του Αίγλη, έχει ένα γιό τον Χάρη και δύο κόρες την Αγγελίνα και την Θεμελίνα και στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον κήπο και τα ζώα που τόσο πολύ αγαπά.