Προσπαθεί να φέρει τον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στην Μυτιλήνη η ΕΠΣΛ... με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης



Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ προσπαθεί να φέρει στην Μυτιλήνη η ΕΠΣ Λέσβου και ο Πρόεδρος Παντελαίων Βερρής, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ομοσπονδία, λόγω της άρνησης αρκετών πόλεων να φιλοξενήσουν τον αγώνα. Ο κ. Βερρής πριν από μερικές ημέρες επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο και συζήτησε το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί ο τελικός στον Ταρλά. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε να διερευνηθούν από την ΕΠΣΛ αν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και οι συνθήκες ώστε να διεξαχθεί ένας τέτοιος αγώνας στο νησί. Πράγματι ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ντουρουντού και ζήτησε την συγκατάθεση της αστυνομίας για το αν μπορεί να γίνει ο αγώνας. 

Από την πλευρά της Αστυνομίας δόθηκαν κάποιες οδηγίες και κατευθύνσεις για να μπορέσει να πάρει άδεια διεξαγωγής η αναμέτρηση και καταρχήν υπήρξε θετική ανταπόκριση. 

Λίγες μέρες μετά και κατόπιν της άρνησης άλλων δυο γηπέδων να φιλοξενηθεί ο τελικός, η ΕΠΣΛ επανήλθε και αυτή την φορά η ΕΠΟ έδειξε περισσότερο ενδιαφέρον για την Μυτιλήνη, καθώς ζήτησε από την ΕΠΣΛ να μεσολαβήσει ώστε ο Δήμος Μυτιλήνης να δώσει άδεια και να ζητήσει επίσημα με έγγραφο την διεξαγωγή του τελικού. 

Μάλιστα αυτό έγινε χτες το βράδυ, μετά από επικοινωνία του Προέδρου της ΕΠΣΛ και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν. Μάλιστα όπως διεμήνυσε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ προς τον κ. Βερρή, θα πρέπει ότι γίνει να γίνει μέχρι την Παρασκευή, καθώς μόνο για την τοποθέτηση του VAR χρειάζονται 20 ημέρες. Σήμερα το μεσημέρι η ΕΠΟ μέσω της ΕΠΣΛ ζήτησε και την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπαλτάκο και να του εκφράζει την θετική του ανταπόκριση για την διεξαγωγή του τελικού στην Μυτιλήνη. 

Βέβαια για να οριστικοποιηθεί η έδρα του τελικού θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δυο φιναλίστ και να γίνουν μια σειρά από άλλες διαδικασίες, ωστόσο η Μυτιλήνη μπήκε έστω και προσωρινά στο «παιχνίδι» του τελικού, όσο και αυτός δύσκολα θα έρθει. Τουλάχιστον προσπαθούμε…