Κυριάκος Μητσοτάκης : << Όλο το Αιγαίο είναι Μπλε >>

Με επίσκεψη στον χώρο του παλιού Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών της Μόριας ξεκίνησε η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο.

Στην ομιλία του μετά την ξενάγησή του στον χώρο από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε αρχικά τη χαρά του για το γεγονός οτί επισκέπτεται «μια καλύτερη Λέσβο από αυτή που είχαμε παραλάβει το 2019».

«Εφαρμόσαμε μια αυστηρή αλλά δικαιη μεταναστευτική πολιτική. Προστατεύσαμε τα σύνορα και στην ξηρά και τη θάλασσα και μειώσαμε κατά 90% τις αφίξεις των παράνομων μεταναστών. Αποδείξαμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούν και πρέπει να φυλάσσονται από την πολιτεία» τόνισε, επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θυμάμαι τις επισκέψεις στον χώρο που έφτασε να "φιλοξενεί" πάνω από 20.000 μετανάστες. Το κολαστήριο της Μόριας, όπως ανέφεραν τα διεθνή ΜΜΕ, δεν υπάρχει πια και γι' αυτό είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που τήρησα τη δέσμευση που είχα δώσει ότι θα λύσω το ζήτημα αυτό και θα ξεπεράσω όλα τα εμπόδια που μπορεί να υπήρχαν» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν άλλη όψη απαλλαγμένα από το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού και μπορούν να προχωρήσουν την αναπτυξιακή τους πολίτικη. Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον όλου του βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικά της Λέσβου για να κοιτάμε τολμηρά, μπροστά για μια Ελλάδα πιο ισχυρή» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στη Λέσβο οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πλην της Αφροδίτης Βατή η οποία μετέβη απευθείας στο χώρο του ΚΥΤ.