Ενημέρωση για τα εκτελούμενα έργα από το Δήμο Μυτιλήνης


Στα πλαίσια της πλήρους ενημέρωσης των δημοτών μας, σχετικά  με τα υλοποιούμενα έργα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής,  δηλώνει τα εξής:  

Από το σύνολο των  93 έργων που  ήδη υλοποιούνται από το Δήμο ή βρίσκονται στη διαδικασία για υλοποίηση, μόνο  δύο (2) αντιμετωπίζουν προβλήματα για την ολοκλήρωσή τους.  

Συγκεκριμένα: 

1). Το έργο «Κατασκευή Δημοτικού Ανοικτού Κολυμβητηρίου στην περιοχή Θέρμα» μετά τη  διάλυση της Σύμβασης,  λόγω αφενός της μη έγκαιρης χρηματοδότησης από Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αφετέρου της μεγάλης έκπτωσης (48%) της κατασκευάστριας εταιρείας με ό,τι σήμαιναν αυτά, έγινε η τελική επιμέτρηση των εργασιών. Το Δημοτικό Συμβούλιο  με την αριθ. 230/2023 Απόφαση του, στη τελευταία Συνεδρίασή του, ενέκρινε το Πρωτόκολλο Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής και έγινε η εκκαθάριση της συγκεκριμένης εργολαβίας, μετά από την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής που συγκροτήθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να  ανοίξουμε το κεφάλαιο της άμεσης επαναδημοπράτησης του Κολυμβητηρίου. 

2). Επίσης,  το έργο «Διαμόρφωση Δημοτικού κοινόχρηστου χώρου στον οικισμό Παραλίας Θερμής» και αυτό λόγω της καθυστέρησης στη χρηματοδότηση εκ μέρους φορέα του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης (ΟΠΕΚΕΠΕ) για τους παραπάνω ίδιους λόγους διαλύθηκε η εργολαβία,  αφού  είχε υλοποιηθεί  περίπου το 80% του συνόλου των εργασιών.  Μετά από αυτήν εξέλιξη,  με απόφαση του επόμενου  Δημοτικού Συμβουλίου θα αρχίσουμε   και σ’ αυτό τη διαδικασία επαναδημοπράτησης. 

Στις δύο αυτές περιπτώσεις έργων, όπου δυστυχώς έχουμε καθυστέρηση, εξαιτίας της μεγάλης γραφειοκρατίας του κεντρικού κράτους, δεν είναι δυνατόν να αναιρεθεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους μας για την ανάπτυξη και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και των χωριών μας.