Έγκριση Πρόσκλησης Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΑΡΛΙΤΖΑ


Εγκρίθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η Πρόσκληση Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ» 

  

Στόχος της Περιφέρειας είναι η μακροχρόνια αξιοποίηση με την εκμίσθωση του αναγνωρισμένου πλέον ιαματικού φυσικού πόρου (θερμοπηγή) και την ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών (πρώην ξενοδοχείο Σάρλιτζα και λοιπά κτίσματα), με βάση την πρόταση του 1ου βραβείου του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που εκπονήθηκε για την αξιοποίηση του οικοπέδου Σάρλιτζα. 

  

Με την εγκριθείσα πρόσκληση η Περιφέρεια καλεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν μη δεσμευτικές προτάσεις για την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου και τουριστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να ξεκινά από την ευεξία και να φτάνει μέχρι την ίαση, εμπλέκοντας ταυτόχρονα, ενδεχομένως τους τομείς της διατροφής, της άθλησης, των εναλλακτικών θεραπειών, του αισθητικού καλλωπισμού, της ψυχικής υγείας και του πνεύματος, σε μια έκταση 18,5 στρεμμάτων περίπου. 

  

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν (κεντρική ιδέα, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ύψος επένδυσης, κλπ) και θα καταλήξει στους όρους του Διεθνή Διαγωνισμού, τον οποίο θα προκηρύξει σε δεύτερη φάση και εντός του 3ου τετράμηνου του 2023, με σκοπό να επιλεγεί ανάδοχος/ μισθωτής με συγκεκριμένο και δεσμευτικό πλέον επιχειρηματικό σχέδιο. 

  

Η προθεσμία κατάθεσης των μη δεσμευτικών προτάσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2023. Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, με αναλυτικότερες πληροφορίες, είναι αναρτημένο στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2251353844 / -846 ή στα email dte@pvaigaiou.gov.gr ή a.kourogeni@pvaigaiou.gov.gr