Επίσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη στο Άνω Κάστρο και στις εργασίες που χρηματοδότησε η ΠΒΑ μέσω ΕΣΠΑ


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε σήμερα 31.5.2023  στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, για μαθητές 6-12 ετών , υπό τον τίτλο: «Ανακατασκευάζοντας το Κάστρο της Μυτιλήνης» σε συνεργασία με το Πολύτροπον.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Στερέωση και Αποκατάσταση Βορειοανατολικού Περιβόλου (τμ. Β)του Επάνω Κάστρου και Ανάπλαση μίας Οικίας Οθωμανικών Χρόνων στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης» , που συγχρηματοδοτήθηκε από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014-2020»   και το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με συνολικό Προϋπολογισμό 2.350.000 ευρώ.  


  

Ο Περιφερειάρχης χαιρετίζοντας με ικανοποίηση την ολοκλήρωση της προσπάθειας του σημαντικού έργου για τόπο μας και το Μνημείο του Κάστρου που να σημειωθεί είναι από  τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, δήλωσε: 

  

«  Βρισκόμαστε στο Κάστρο Μυτιλήνης , όπου διαπιστώνουμε ότι τα χρήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από πόρους του ΕΣΠΑ , στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Λέσβου , έχουν πιάσει κυριολεκτικά τόπο. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει καταφέρει να κάνει τη πόλη να συνδεθεί με το χώρο του Κάστρου , που σε χρόνους παλαιότερους ήταν απρόσιτος. Σήμερα είναι ένας τόπος Μυτιληνιών επισκέψιμος , είτε ως χώρος άθλησης , είτε κοινωνικής συναναστροφής και αποτελεί μέρος της ζωής τους. Σήμερα στο χώρο βλέπουμε παιδιά μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης να παίζουν παιχνίδια που διοργανώθηκαν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να χαίρονται. Χαιρόμαστε κι εμείς και θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε όλες αυτές τις προσπάθειες. Ευχαριστούμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία  Λέσβου και την Διαχειριστική Αρχή που κατάφεραν να έχουν αυτά τα αποτελέσματα.»