Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Μοριας Γιάννης Μαστρογιάννης


Έφυγε σήμερα από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Μοριας 

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

Ανέλαβε πρόεδρος της Κοινότητας Μόριας σε μια εποχή πονηρή, δύσκολη που έκαιγε και το χωριό πνιγόταν και σκεπαζόταν από το λαθρομεταναστευτικό. Τότε που όλοι ήταν και ήμασταν στα κάγκελα, που υπήρχε τέλμα και αδιέξοδο χωρίς καμία λύση και πλάνο.

Από τους πρώτους μήνες κιόλας από τη θέση του Προέδρου είχε πολύ τρέξιμο, προτάσεις, θέσεις, υπομνήματα και δηλώσεις για το ΚΥΤ Μόριας, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και έργα για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Τα δύο τελευταία άγνωστα σε πολλούς, παίρνουν σάρκα και οστά το τελευταίο διάστημα, όταν εκείνος πια πάλευε με μια άλλη μάχη, με τον καρκίνο για να κρατηθεί στη ζωή.

Είχε βέβαια και πολύ κυνήγι για το τι έκανε και τι δεν έκανε στην αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού, όντας η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Έφθασε, όμως, το ανάστημα και η ουρά του μέχρι το Μαξίμου, αποτελούσε καθημερινό συνομιλητή της Κυβέρνησης και των Υπουργών για να επέλθει λύση και λύτρωση. Δεν ήταν ένας συνηθισμένος πρόεδρος μιας Κοινότητας, ενός χωριού που θα είχε ως μέλημα και σκοτούρες μόνο την καθαριότητα αλλά πολλά, άλλα μεγάλα που δεν του επέτρεπε η θεσμική του θέση.

Στην παρακάτω λήψη, μπρος από το Αρχαίο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, είναι στα μέσα του περασμένου Αυγούστου όταν και είχε δρομολογήσει την απόκτηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου Μόριας από τον Δήμο Μυτιλήνης με σκοπό την ανέγερση Μουσικού Σχολείου και Φοιτητικών Εστιών. Ήταν στις 19 Αυγούστου κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε στο MEGA για την ανάσταση της Μόριας.

Καλό ταξίδι, Πρόεδρε! Έφυγες νικητής και δικαιωμένος!