«Παίζει» μόνος του ο Μουτζούρης και με την στήριξη της ΝΔ


Μπορεί όλα τα βλέμματα του πολιτικού και όχι μόνο κόσμου να βρίσκονται στις Εθνικές Εκλογές που σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να ανακόψει και το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν σε πέντε ακριβώς μήνες. 

Και επειδή οι Εθνικές ενδεχομένως να μας απασχολήσουν όλο το καλοκαίρι, χρόνος προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές δεν φαίνεται να υπάρχει και τα κόμματα θέλουν να «κλείσουν» λογαριασμούς και να πάνε στα σίγουρα. Μια από τις Περιφέρειες που τις τελευταίες ημέρες έχει την «τιμητική» της στα παραπολιτικά σχόλια εφημερίδων και site είναι αυτή του Βορείου Αιγαίου. Και τα σχόλια είναι ακριβώς αυτά που συζητάνε και στα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου όσον αφορά την Περιφέρεια και τους διεκδικητές της.  

Ότι ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης «παίζει» μόνος του και χωρίς αντίπαλο κάτι που όπως φαίνεται το έχουν αποδεχτεί άπαντες και κυρίως στην ΝΔ η οποία όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τόσο στην Κυριακάτικη Δημοκρατία χτες, όσο και site με αυτοδιοικητική «εμπειρία» (Aftodioikisi.gr, newsbreak.gr κ.α) θα στηρίξει την επιλογή Μουτζούρη στις προσεχείς εκλογές. 

Δείτε το χαρακτηριστικό δημοσίευμα: «Η τρίτη περίπτωση αφορά τον περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη, ο οποίος το 2019 όχι μόνο είχε κατέβει «αντάρτης», κόντρα στην επίσημη υποψήφια του κόμματος Χρ. Καλογήρου, αλλά είχε ενοχλήσει σφόδρα το Μαξίμου και τον Κυρ. Μητσοτάκη όταν, τον Φεβρουάριο του 2020, αντιδρώντας στις προσφυγικές δομές που η κυβέρνηση επιχείρησε να εγκαταστήσει στην περιοχή με τα ΜΑΤ, εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός», κάνοντας, μάλιστα, και τη… χαρακτηριστική χειρονομία προς συγκεκριμένο μέρος του σώματος. Τότε, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υποστήριζαν ότι «μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη».  

Ωστόσο, ύστερα από πιέσεις του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ. Χ. Αθανασίου, alter ego του Α. Σαμαρά, ο οποίος στήριξε και στηρίζει τον περιφερειάρχη, ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι μόνο συνάντησε τον κ. Μουτζούρη στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά, όπως όλα δείχνουν, η Ν.Δ. θα τον στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου έτσι και αλλιώς έχει κάνει μια επιτυχημένη θητεία”. Άλλος ένας «δάκτυλος» Σαμαρά, όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Ν.Δ. στη Λέσβο που διαφωνούν με την επιλογή Μουτζούρη».  

«Τρέχει» παρότι μόνος… Το γεγονός παράλληλα ότι ο Μουτζούρης «παίζει» μόνος του είναι και το ότι δεν υπάρχει ακόμα κανείς απέναντι του. Η υποψηφιότητα Μαλέλλη δείχνει μια στασιμότητα καθώς ο ίδιος το τελευταίο (μεγάλο όμως) διάστημα δεν έχει ακουστεί πουθενά, δεν έχει εμφανιστεί σε κάποιο νησί και οι φήμες ότι θα αποσυρθεί έχουν ξανά κάνει την εμφάνιση τους, απολύτως λογικά βεβαίως.

 Την ίδια ώρα άλλη μια υποψηφιότητα που έχει ακουστεί, είναι αυτή του σημερινού Δημάρχου Λήμνου, του Δημήτρη Μαρινάκη, ο οποίος ωστόσο πέραν από κάποιες εμφανίσεις στην Μυτιλήνη και αυτές ιδιωτικά, δεν έχει πάρει επίσημη μορφή και δεν έχει και δυναμική όπως φαίνεται. Και ενώ θα περίμενε κανείς από τους δυο παραπάνω να «τρέχουν» και να γνωρίζουν τα νησιά, αυτό το κάνει ο νυν Περιφερειάρχης που δεν το έχει και ανάγκη.  

Ο Μουτζούρης αν και έχει και αναγνωρισιμότητα και ξεκινά από θέση ισχύος σε σχέση με τους άλλους πιθανούς συνυποψηφίους του, δεν επαναπάυεται και συνεχίζει την ίδια τακτική που έχει από την αρχή της θητείας του. Βρίσκεται παντού και σε όλα, εκπροσωπεί την Περιφέρεια στις περισσότερες εκδηλώσεις, συσκέψεις κτλ, σε όλα τα νησιά αλλά και στην Αθήνα και δείχνει να μην ενδιαφέρεται για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος του. Με βάση τα παραπάνω η επανεκλογή Μουτζούρη δείχνει μονόδρομος και αυτό όσοι ασχολούνται με την πολιτική το γνωρίζουν. 

Για αυτό και δεν θα εκπλαγούμε αν τελικά ο Μουτζούρης παίξει τελικά και στην πράξη χωρίς αντίπαλο…