Στην Πέτρα ο Χαράλαμπος Αθανασίου


Την Πέτρα επισκέφθηκε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει φορείς και κατοίκους της περιοχής και να συζητήσει μαζί τους. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Χάρη Παλαιοπάνη και στη συνέχεια στο λιμάνι της Πέτρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου αλιέων, καθώς και με αλιείς, όπου συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την αλιεία στην περιοχή.


Στις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού Πέτρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ, τον διαχειριστή, εργαζόμενους και με κτηνοτρόφους, ενώ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο τυροκομείο και τις αποθήκες ζωοτροφών του συνεταιρισμού. 


Το τυροκομείο χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φιλικά προς το περιβάλλον, που συμβάλλουν και για στη μείωση του κόστους παραγωγής. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Επίσης ο κ. Αθανασίου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών της Πέτρας, τον πρώτο συνεταιρισμό γυναικών που ιδρύθηκε στη Λέσβο και από τους πρώτους στην Ελλάδα, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο και με τα μέλη του συνεταιρισμού.


Στη συνέχεια στην πλατεία της Πέτρας συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους της περιοχής.