Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθητικών εκπαιδευτικών εκδρομών 2023


Η Περιφερειακή Αρχή ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαθητικών εκπαιδευτικών εκδρομών στην Λέσβο, τις οποίες  προκάλεσε η ίδια μετά από πρόσκληση  που έκανε ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης σε  ομάδα Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με σκοπό την προσέλκυση ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση μαθητικών εκδρομών στη Λέσβο, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής. 

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας υπήρξε θετικό,  καθώς τη Λέσβο επισκέφθηκαν από τις αρχές του  2023, 8 σχολεία και 230 συνολικά μαθητές, συνοδευόμενοι από 30 Καθηγητές. 

Αναλυτικότερα τη Λέσβο επισκέφθηκαν τα σχολεία  : 

2ο ΓΕΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΓΕΛ ΠΕΝΤΕΛΗΣ,  3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ , 1ο ΓΕΛ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ, 1ο ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, 2Ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, 3ο ΕΠΑΛ ΑΧΑΡΝΩΝ, 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ. 

Ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας την ικανοποίησή του υπογράμμισε: 

«Το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να προσελκύσουμε μαθητικό τουρισμό στο νησί μας,  το οποίο διαθέτει Ιστορία και πλούσια  πολιτισμικά στοιχεία, Μουσεία , σπουδαία  παρακαταθήκη στις Τέχνες και τα Γράμματα, Αρχιτεκτονικό και οικολογικό ενδιαφέρον , ενώ ολόκληρο αποτελεί ένα μοναδικό γεωλογικό Μνημείο με το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η προσπάθεια μας απέδωσε και  τα πρώτα αποτελέσματα φέτος είναι άκρως ικανοποιητικά. Πιστεύω ότι μπορούμε στο μέλλον να καταξιωθούμε ως ο πρώτος στη προτίμηση προορισμός Μαθητικού Τουρισμού, που μπορεί να δώσει πνοή σε περιόδους εκτός τουριστικής αιχμής. Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και ιδιαίτερα τον Λέσβιο Καθηγητή κ. Μιχάλη Ανδρεαδέλλη για την συμβολή του».