Πεζοπορία στην περιοχή του Πριόνα και της Δρώτας την Κυριακή 14 Μαΐου 2023


Έφτασε η ώρα να υλοποιήσουμε πρόταση μέλους του Συλλόγου μας! Έφτασε η ώρα για επίσκεψη και πεζοπορία στα λημέρια του Πριόνα! Θα ανέβουμε στο υψηλότερο σημείο του, τον Προφήτη Ηλία για να αγναντεύσουμε την απίθανη πανοραμική θέα της περιοχής! Μιας περιοχής κατάφυτης, ντυμένης με όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου όπου δεσπόζουν κυρίως οι απέραντοι ελαιώνες αλλά και ένα παραμυθένιο πευκόδασος. Από εκεί θα πάρουμε την κατηφόρα προς την παραλία της εορτάζουσας (του Αγίου Ισιδώρου) Δρώτας για να απολαύσουμε τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά της! 

Ραντεβού την Κυριακή 14 Μαΐου στις 08:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να αφήσει την μεν Ομάδα (Γ) του Γιώργου Βερβέρη στη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Πολιχνίτου - Μεγαλοχωρίου και Ραχιδίου και τη δε Ομάδα (Δ) του Δαμιανού Σταθάκη στο πάρκινγκ στο Παλαιοχώρι. Θα χωριστούμε σε 2 ομάδες (και 3 αν χρειαστεί) για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους μας να επιλέξουμε επιθυμητό ρυθμό και δυσκολία που να συνάδει και με τις ικανότητες / θέλησή μας! 

Με οδηγούς μας τον Γιώργο Βερβέρη (Ομάδα Γ) και τον Δαμιανό Σταθάκη (Ομάδα Δ), με τελείως διαφορετικό ρυθμό αλλά και αφετηρία, θα ξαμοληθούμε στα λημέρια του Πριόνα και τις "χάρες" της Δρώτας. Η διαδρομή ΔΕ θα είναι κυκλική. 

Η Ομάδα Γ από τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Πολιχνίτου - Μεγαλοχωρίου και Ραχιδίου θα ανέβει την απαιτητική ανηφόρα προς τον Προφήτη Ηλία του Πριόνα και έπειτα θα κατέβει στην παραλία της Δρώτας. Θα υπάρξει χρόνος για μπάνιο για όσους επιθυμούν αλλά και χαλάρωση / ηλιοθεραπεία. Έπειτα θα περπατήσει παραλιακά ως την Απεργούσα για να πάρει το μονοπάτι και να τερματίσει στα Βατερά. Η διαδρομή της θα είναι απόστασης 15-16χλμ και διάρκειας περίπου 6 ωρών. Θα είναι μέτριας δυσκολίας, θα κινηθεί με τον γνωστό μας ρυθμό και με αρκετές στάσεις για ξεκούραση. 

Η Ομάδα Δ από το πάρκινγκ του Παλαιοχωρίου θα πεζοπορήσει την πατωμένη ως το Ραχίδι. Από εκεί κι αυτή θα ανέβει την απαιτητική ανηφόρα προς τον Προφήτη Ηλία του Πριόνα και έπειτα θα κατέβει στην παραλία της Δρώτας για να συναντήσει την Ομάδα Γ. Θα υπάρξει χρόνος για μπάνιο για όσους επιθυμούν αλλά και χαλάρωση / ηλιοθεραπεία. Έπειτα θα περπατήσει παραλιακά ως την Απεργούσα για να πάρει το μονοπάτι και να τερματίσει στα Βατερά. Η διαδρομή της θα είναι απόστασης 12-13χλμ και διάρκειας περίπου 6 ωρών. Θα είναι μέτριας προς δύσκολης δυσκολίας, θα κινηθεί με ταχύ ρυθμό και θα κάνει λιγοστές, ολιγόλεπτες στάσεις. 

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Πάρτε και το μαγιό σας μαζί για να απολαύσουμε τα καταγάλανα νερά της παραλίας της Δρώτας! 

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα. 

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Καθώς οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας, φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην κινδυνεύσει η δική σας συμμετοχή να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής. 

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας. 

Καλή μας αντάμωση!