Ρόδος: Ταξιτζήδες έστειλαν στο νοσοκομείο εργαζόμενους και έσπασαν αυτοκίνητα συνεργάτη της Uber – Άμεση παρέμβαση Εισαγγελέα

Μεθόδους που παραπέμπουν σε ακραία καθεστώτα αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι οδηγοί ταξί στη Ρόδο, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έναρξη των υπηρεσιών της Uber στο νησί των Ιπποτών. 

Παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους, οι ταξιτζήδες του νησιού, βανδάλισαν οχήματα ενοικίασης ιδιωτικής χρήσης τοπικού συνεργάτη της εταιρείας. 


Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα, η Ελληνική Αστυνομία αναζητά τους δράστες προκειμένου να συλληφθούν και να κληθούν σε απολογία. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της εταιρίας η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρόδο έχει κινηθεί νομικά, αποστέλλοντας εξώδικο εναντίον του προέδρου του Συνδέσμου ιδιοκτήτων ταξί Ρόδου κ. Θεοδόση Καστανίδη. 


Πώς έγιναν τα γεγονότα και τι ισχύει σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο 


Την Τετάρτη 26 Απριλίου, οδηγοί ταξί αποφάσισαν να κάνουν πράξη τις απειλές και προχώρησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον οδηγών και αυτοκινήτων της τοπικής εταιρείας. 


Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν την Πέμπτη 27 Απριλίου, όταν άγνωστοι δράστες προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε αυτοκίνητα της εταιρείας, τα αναποδογύρισαν και χτύπησαν ανελέητα υπαλλήλους της. 

Οι οδηγοί ταξί του νησιού, που υπαινίχθηκαν ότι η τοπική εταιρεία δεν λειτουργεί νόμιμα, προέβησαν σε σκηνές που δε θυμίζουν καθόλου τη λειτουργία μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας. 

Να σημειωθεί δε, ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, εκτός από ταξί στο νησί μπορούν να κυκλοφορούν και επιβατικά ΙΧ με οδηγό. 


Νωρίτερα, με ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο. 


Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί κάνει λόγο για αθέμητο ανταγωνισμό, ο οποίος θα αυξηθεί κατακόρυφα με την παρουσία της Uber στο νησί. 


Όσοι μετακινούνται με την Uber, λαμβάνουν πάντα το νόμιμο φορολογικό παραστατικό τους, οι πληρωμές γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ έχει καθοριστεί μία ελάχιστη μίσθωση διάρκειας 30 λεπτών με ελάχιστο κόστος 36 ευρώ, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία. 

Παράλληλα, η μίσθωση κάθε αυτοκινήτου αναρτάται σε ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Μεταφορών. 


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Uber που καταδικάζει απερίφραστα περιστατικά βίας και δολιοφθοράς κατά του στόλου τοπικού συνεργάτη στην Ρόδο. 

 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας στην Ρόδο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της εταιρίας COOLRHODES ΙΚΕ, επίσημου συνεργάτη της Uber στη Ρόδο 

 

«Τα τελευταία 24ωρα, έχουν συμβεί στο νησί της Ρόδου αδιανόητες πράξεις απειλών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και δολιοφθορών από οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμιμης οικονομικής δραστηριότητας. 

 

Δεν θα ανεχθούμε τις έκνομες ενέργειες τρίτων κατά των ανθρώπων και της περιουσίας της εταιρείας μας. Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους, οι οποίες θυμίζουν εκείνες που τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν χώρα στο νησί της Μυκόνου.   


Έχουμε ήδη προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και με εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία, στις δημοτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ότι θα πράξουν το αυτονόητο, ήτοι να προστατέψουν την σωματική  ακεραιότητα των ανθρώπων μας, την περιουσία μας και την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας μας. Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους. 


Παράλληλα οι ίδιες πηγές, που έχουν προβεί σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, διασπείρουν στα ΜΜΕ ψευδείς ειδήσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα λειτουργίας της εταιρείας μας «CoolRhodes ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Ρόδο. 


Τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι:  Η εταιρεία μας είναι νομίμως αδειοδοτημένη και τηρεί στο ακέραιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της.   

Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.» 


Τι αναφέρουν οι πληροφορίες από τη Ρόδο σχετικά με το παρασκήνιο της απρόκλητης επίθεσης 


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ιδιοκτήτων ταξί Ρόδου κ. Θεοδόσης Καστανίδης, με την πληροφορία έναρξης της λειτουργίας της εταιρίας – συνεργάτη της Uber, απείλησε συγκεκριμένο στέλεχος ότι εάν λειτουργήσει κανονικά η εταιρία, θα προβεί στην καταστροφή των αυτοκινήτων. 


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές, του εστάλη άμεσα εξώδικο από την εταιρία, το αγνόησε προκλητικά, κάνοντας πράξη τη βάναυση απειλή του και σπάζοντας τα τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα της εταιρίας στο ξύλο! 


Από την έναρξη λειτουργίας της εταιρίας την Τρίτη 25/4 μέχρι και χθες που έγιναν τα ακραία γεγονότα καταστροφής των αυτοκίνητων και της σκληρής επίθεσης κατά των εργαζομένων, έγιναν άλλα 3 περιστατικά βίας και τραμπουκισμού από ταξιτζήδες για τα οποία ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία της Ρόδου και τα συμβάντα καταγράφηκαν. 


Η αστυνομία τους έκανε τις απαραίτητες συστάσεις να συμμορφωθούν. 


Εν τω μεταξύ τα περιστατικά που καταγγέλλουν οι ταξιτζήδες στα τοπικά ΜΜΕ ότι δήθεν λειτουργούν τα ΙΧ της εταιρίας με χαμηλότερη χρέωση από ότι προβλέπει ο νόμος και ότι δήθεν δεν είναι νόμιμη η παρουσία της εταιρίας στο νησί ή ότι οι οδηγοί της εταιρίας υβρίσουν οδηγούς ταξί, αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του προεδρείου των ταξί της Ρόδου. 


Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά που τίθενται προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς  σχετικά με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της επιχειρηματικότητας στο νησί της Ρόδου 

  • Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά σε μια χώρα που έχει νόμους και πολιτισμό; 
  • Από πότε ο «πολίτης» μπορεί και παίρνει το νόμο στα χέρια του; Που ζούμε; 
  • Αυτή την εικόνα τουριστικού προϊόντος θέλουμε να εξάγουμε διεθνώς; 
  • Από πότε η νομιμότητα πρέπει να υποκύπτει στην παρανομία; 
  • Η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν θα πρέπει να καταδικάσουν τα γεγονότα; 
  • Ο εισαγγελέας δεν θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να επέμβει; 
  • Από το περιστατικό με τον άτυχο αρχαιολόγο στη Μύκονο δεν μάθαμε τίποτα; 
  • Έτσι θα προσελκύσουμε επενδύσεις στη χώρα μας; 
  • Ο νόμιμα εργαζόμενος υπάλληλος σε τι φταίει και τον σπάνε στο ξύλο; 
  • Αυτό είναι το παράδειγμα που θέλουμε να δείχνουμε ως χώρα; Ότι τα συμφέροντα δεν υπακούν στους νόμους και είναι υπεράνω τους; 
  • Γιατί να θέλει να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα; Γιατί να θέλει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες; 

 


ΠΗΓΗ : 24wro.com.gr