Σύσκεψη Περιφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε χθές Μ. Δευτέρα 10.04.2023 τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στο νησί, παρουσία του Β Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης  προήδρευσε σε  ευρεία σύσκεψη φορέων του τουρισμού  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα του τουρισμού και της προώθησης της Λέσβου.

Αμέσως μετά την σύσκεψη  ο Γενικός Γραμματέας , ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εξαιρετικά αποδοτική όπως τόνισε  συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΟΤ. 

Στην τοποθέτηση  του ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:

« Η Λέσβος έχει το μεγάλο χαρακτηριστικό να είναι ακριβώς απέναντι από την Τουρκία. Και όπως είπα και στην σύσκεψη, το 10% από τα 85 εκατομμύρια του πληθυσμού της Τουρκίας να είναι εν δυνάμει τουρίστες και να  μπορούν να ταξιδέψουν, είναι 8,5 εκατομμύρια και είναι ένας μεγάλος στόχος .

Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε γιατί είναι δίπλα μας και είναι τουρισμός δωδεκάμηνης  διαρκείας.  Παρακαλώ  τον κ. Αθανασίου  να ρίξει το βάρος του στην απλούστευση της διαδικασίας με την βίζα,  κάτι που αν συμβεί θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από την Τουρκία. Εκεί θα στοχεύσουμε και ως Περιφέρεια.

Σε αυτή την προβολή των νησιών μας και ήδη στις 5 Μαΐου έχουμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε μαζί με αντιπροσωπεία του τουρισμού την Σμύρνη για να προωθήσουμε την Λέσβο.

Παράλληλα θέλουμε από τον ΕΟΤ να ενισχύσει το Bird Watching. Είναι θεματικός τουρισμός μοναδικός για την Λέσβο, για τον Κόλπο Καλλονής. Ήδη έχοντας ως Περιφέρεια αναβαθμίσει τα παρατηρητήρια και «εργαστεί» πάνω στο κομμάτι του τουρισμού αυτού του είδους, έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Φραγκάκη για την παρουσία του εδώ και για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον ΕΟΤ αλλά και τον κ. Αθανασίου για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τον τουρισμό και την επίσης άριστη συνεργασία».