Βάσω Χοχλάκα: Ήμουν παρών στα εύκολα και στα δύσκολα του ΠΑΣΟΚ


Παρουσία πλήθους κόσμου μεταξύ των οποίων πολλά παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Χοχλάκα στο χώρο του καφέ – μπαρ «Home» στα Λαδάδικα. Την ομιλία  της άνοιξε η πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Ψήμμα η οποία δήλωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητά της «Στηρίζω τη Βάσω Χοχλάκα και όλα αυτά που αντιπροσωπεύει», τόνισε χαρακτηριστικά. Με δυναμικότητα και πάθος η Βάσω Χοχλάκα στην ομιλία της αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας, στα όσα έγιναν επί ΠΑΣΟΚ  ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση για αλλαγή και ανανέωση.


Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο  Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μήλιος, οι πρώην Γραμματείς Μιχάλης Σκουρκέας, Παναγιώτης Χριστόφας, ο Νάσος Γιακαλής και ακόμη  ο Σταύρος Δημηρούδης  ο Αντώνης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Προβέντζας ο Παντελής Πατερέλλης, ο Νίκος Καρασάββας, καθώς επίσης ο Π. Μπαρούτης, ο Γ. Ψαρρός, και άλλα παλιά και νέα στελέχη. Ξεχωριστή παρουσία ήταν εκείνη της Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη. 


Η Βάσω Χοχλάκα ξεκινώντας σχολίασε το γεγονός ότι οι νέοι σήμερα απαξιώνουν την πολιτική, αναφέρθηκε στο δικό της ξεκίνημα από νεαρή ηλικία στο χώρο της αυτοδιοίκησης και την επιρροή από τον πατέρα της Θεόδωρο Χοχλάκα αλλά και το πέρασμα στην κεντρική πολιτική σκηνή που όπως τόνισε αποτελεί  αποκλειστικά «δική της πορεία στο χώρο». Σχολίασε σε πολλά σημεία της ομιλία της τους ηλικιακούς διαχωρισμούς λέγοντας ότι η ανανέωση δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να είναι και ηλικιακή, ενώ επεσήμανε ότι η ίδια ηλικιακά  βρίσκεται στο μεταίχμιο ανάμεσα στο «παλιό και το νέο» προσθέτοντας ότι θέλει να κριθεί για την πορεία της «…και όχι για το φύλο, ούτε για την ηλικία ούτε για το βαρύ όνομα του κουβαλώ και είναι τιμή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Έκανε αναλυτική αναφορά στα όσα πρόσφερε στον τόπο το ΠΑΣΟΚ με έμφαση στην υγεία, αλλά και στην ίδρυση του  Πανεπιστημίου Αιγαίου – το οποίο τα τελευταία χρόνι όπως σχολίασε φθίνει σε φοιτητές – στο Υπουργείο Αιγαίου, ενώ καυτηρίασε την εποχή των κρίσεων που ζούμε -υγειονομική, ενεργειακή, οικονομική- λέγοντας ότι «μάθαμε να ζούμε στο φόβο». Επεσήμανε τα προβλήματα της κοινωνίας με τις συντάξεις που περικόπτονται, την οικονομία που φθίνει, τα καταστήματα που κλείνουν και τις τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της υγείας.


Αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγή , ενώ συγκινήθηκε  -όταν αναφέρθηκε στην οικογένειά της- το ρόλο του πατέρα της Θόδωρου Χοχλάκα, τη στήριξη της μητέρας της Μαργαρίτας αλλά και τις αξίες που η ίδια δίνει στα παιδιά της Στράτο και Μαργαρίτα. « Ήμουν στην πρώτη γραμμή στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα χρόνια. Μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια, είμαι η Βάσω που ξέρετε» είπε μεταξύ άλλων, κλείνοντας την ομιλία της. 


ΠΗΓΗ : aeolos.tv