Δεύτερο φαβορί ο Γιάννης και η παρέα του


Το NBA έχει μπει και εφέτος στην τελική ευθεία του και σε ακόμη μία σεζόν η Ελλάδα έχει τη δική της εκπροσώπηση, η οποία φυσικά ακούει στο όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και στου αδερφού του, Θανάση. Οι Μιλγουόκι Μπακς τερμάτισαν στην κορυφή της Ανατολής στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μετρώντας 58 νίκες και 24 ήττες, έχοντας μία παραπάνω νίκη από τη Βοστώνη (57-25), που αποτέλεσαν τον βασικό αντίπαλό τους. 


Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο βρίσκει απέναντί της τους Μαϊάμι Χιτ στην πρώτη φάση των play offs, ούσα σαφέστατα το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, παρότι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ηττήθηκαν με 130-117. Βέβαια, σε εκείνη την αναμέτρηση υπάρχει η «δικαιολογία» του τραυματισμού του Γιάννη, ο οποίος βέβαια δεν εμπνέει ανησυχία. 


Οι Μιλγουόκι Μπακς αποτελούν ένα από τα φαβορί τόσο για την κατάκτηση και την πρωτιά της Ανατολικής Περιφέρειας, όσο και γενικώς για το δαχτυλίδι του NBA. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και στις δύο περιπτώσεις πλασάρονται ως δεύτερο φαβορί κι αυτό με μικρή διαφορά από το πρώτο, που ακούει στο όνομα της Βοστώνης. 


Στα NBA προγνωστικά σήμερα, οι Μιλγουόκι προσφέρονται σε απόδοση 3.00 από την Bwin για να κατακτήσουν την Ανατολική Περιφέρεια και σε απόδοση 5.00 για να κάνουν δικό τους το δαχτυλίδι του NBA, ενώ για το πρώτο φαβορί, τη Βοστώνη, οι αποδόσεις κινούνται στο 2.25 και στο 3.75 αντίστοιχα. 

Όσον αφορά το πρώτο φαβορί και τους Σέλτικς της Βοστώνης; Εκείνοι, στην πρώτη φάση των play offs αντιμετωπίζουν τους Ατλάντα Χοκς, έχοντας εκκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Άλλωστε, η διαφορά τους από τις υπόλοιπες ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας είναι μεγάλη, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, το οποίο δεν στερείται ποιότητας, διαθέτει τους Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν σε μεγάλα κέφια. Βέβαια, στα θετικά των Σέλτικς είναι πως και οι… ρολίστες συνεισφέρουν ενεργά. Ο Μάρκους Σμαρτ αποτελεί λίρα εκατό στις ασίστ, οι Χόρφορντ, Μπρόγκντον, Χάουζερ και Γουάιτ έχουν εξαιρετικά στατιστικά στα τρίποντα. 


Το τρίτο φαβορί για να κατακτήσει το δακτυλίδι του NBA είναι οι Φοίνιξ Σανς από τη Δυτική Περιφέρεια. Οι Σανς μπορεί να τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας, μετρώντας 45 νίκες και 37 ήττες,  ωστόσο η έλευση του Κέβιν Ντουράντ στις αρχές Φεβρουαρίου σε συνδυασμό με την παρουσία του Ντέβιν Μπούκερ, του Ντιάντρε Έιτον, αλλά και του αειθαλή Κρις Πολ, δημιουργούν ένα σύνολο με πολλές αρετές και αστείρευτη ποιότητα. Οι Φοίνιξ Σανς προσφέρονται σε απόδοση 3.00 για να αποτελέσουν την ομάδα που θα κατακτήσει την κορυφή της Δύσης, όμως για το δαχτυλίδι του NBA έχουν σαφέστατα λιγότερες πιθανότητες από τη Βοστώνη και το Μιλγουόκι, γι’ αυτό πλασάρονται σε απόδοση 6.50 από την συντακτική ομάδα της Bwin.