Οι μικροί μελισσοκόμοι της Λέσβου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη δράση μελισσοκομίας, που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του  ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α Ευεργέτουλα σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή στις 24 και 26 Απριλίου 2023. 


Στο διήμερο αυτό συμμετείχαν 180 μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους από τα παρακάτω δημοτικά σχολεία της Λέσβου: 9ο Δ.Σ Μυτιλήνης, Δ.Σ Μήθυμνας, Δ.Σ Μανταμάδου,  Δ.Σ Συκαμινέας και Νηπιαγωγείο Συκαμινέας. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για «το Θαυμαστό κόσμο της μέλισσας», είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις βιωματικές δράσεις που είχαν  ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α : φόρεσαν τις στολές των μελισσοκόμων, κάπνισαν την κυψέλη, παρατήρησαν από κοντά την κερήθρα, μύρισαν το κερί, έπιασαν την πρόπολη και γεύτηκαν το ντόπιο μέλι που μας παραχώρησε ο Μελισσοκομικός συνεταιρισμός Λέσβου.


 Οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, Καλδέλλη Ηλέκτρα, Χατζημιχαήλ Αθανάσιος και Ψαριανός Ερωτόκριτος, θέλουν να ευχαριστήσουν: το ΠΙΟΠ, τους εργαζόμενους στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, το Μελισσοκομικό συνεταιρισμό Λέσβου, την Περιφερειακή Δ/νση Eκπ/σης Β. Αιγαίου καθώς και  όλα τα σχολεία, που συμμετείχαν, για την άριστη συνεργασία τους που συνέβαλε στην υλοποίηση αυτής της δράσης. “Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε την ευθύνη και πρέπει να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές μας και ιδιαίτερα μέσα από οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις”.