Συμβουλές για την ανοικοδόμηση επαγγελματικής στέγης


Η πλειοψηφία κάθε νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος, ξεκινάει είτε φιλοξενούμενο στον προσωπικό χώρο των ιδρυτών του ή γενικότερα κάποιο πολύ περιορισμένο και  ανεπίσημο χώρο, είτε αποκλειστικά σε χώρο αφιερωμένο με τη λειτουργία γραφείου, σε κάποιο διαμέρισμα πολυκατοικίας. 
 
Αργότερα, υπάρχει ενδεχόμενο αυτή η δειλή προσέγγιση να μην είναι πια επαρκής και λειτουργική, και να γεννηθεί η ιδέα της ανέγερσης μιας κατασκευής αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Προφανώς, μια τέτοια απόφαση, καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον κλάδο, τη φύση και τις λειτουργίες της επιχείρησης.


Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που βασίζεται σε μια γραμμή παραγωγής, ή/και ένα χώρο διαχείρισης εμπορευμάτων, φέρει εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές από εκείνη που συνοδεύεται μια με καθημερινή σειρά εργασιών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή είναι επισκέψιμο από υποψήφιους πελάτες.

 

Στη δεύτερη λοιπόν περίπτωση, ακόμη και αν ακούγεται παράδοξο, θα μπορούσε μια εκ του μηδενός κατασκευή να μην είναι και τόσο επιζήμια, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι χώροι θα δοθούν προς εκμετάλλευση για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά λειτουργούν σαν εφεδρικό πλάνο εάν κριθεί απαραίτητη η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων και συνεπώς, του χώρου εργασίας.  

 

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν πως πρόκειται για μια κατασκευή βιομηχανικού χαρακτήρα, που θα στεγάσει ποικίλες ανάγκες, και ενδεχομένως χρειαστεί παρεμβάσεις και τροποποιήσεις στο μέλλον, θα θέλαμε να δώσουμε την εξής συμβουλή: προτίμησε την κατασκευή μεταλλικού σκελετού. 
Ανά όλη την Ελλάδα θα συναντήσεις αρκετές εταιρείες και τεχνικά γραφεία που ειδικεύονται σε αυτό το είδος κατασκευών, όπως η Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ, κι έτσι μπορείς να κάνεις μια έρευνα αγοράς πριν επιλέξεις το συνεργάτη σου.


Για να γίνει η πρότασή μας πιο σαφής, θα αναφερθούμε επιγραμματικά στα ισχυρά  πλεονεκτήματα. 

 

Οι κατασκευές που χάλυβα, λόγω των ιδιοτήτων του υλικού, χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα.Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αντέχει μεγάλα φορτία, κάτι που διευκολύνει την ανέγερση ενός κτιρίου με μεγάλο ύψος, και επιτρέπει τον σχηματισμό μεγαλύτερων ενιαίων χώρων χωρίς ενδιάμεση στήριξη. Μάλιστα μελλοντικές αναδιαμορφώσεις του σκελετού, είναι εύκολα επιτεύξιμες.


Ακόμη, είναι πιο ανθεκτικές ενάντια σε φθορές υγρασίας ή διάβρωσης και στα έντονα καιρικά φαινόμενα, πράγμα υψίστης σημασίας αν σκεφτούμε πως ένα τέτοιο κτίριο πιθανότατα θα χτιστεί σε ακτίνα μακριά από το κέντρο της πόλης όπου τα φαινόμενα είναι πιο ασθενή.


Επιπλέον προσφέρουν μικρό χρόνο κατασκευής, αφού επί της ουσίας αποτελούνται από μέλη που μετέπειτα συναρμολογούνται. Τέλος, οι μεταλλικές κατασκευές είναι πιο βιώσιμες, τόσο λόγο του μικρότερου αποτυπώματος άνθρακα κατά τη διαδικασία ανέγερσής του, όσο και της βελτιστοποιημένης μόνωσής τους που τις καθιστούν ενεργειακά αποδοτικότερες.   

 

Επικεντρωνόμενοι λίγο περισσότερο στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του χώρου σου, θα ολοκληρώσουμε την πρότασή μας, επιλέγοντας το καταλληλότερο ταίρι για έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό: τα μασίφ δάπεδα

 

Τα μασίφ δάπεδα χαρακτηρίζονται από μοναδική αισθητική δημιουργώντας καινοτόμο σχεδιασμό που προσαρμόζεται σε κάθε project, αφού δίνουν την επιλογή διαφορετικών στυλ και χρωμάτων, αποτελώντας κλειδί για ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.


Φέρουν και αυτά υψηλή αντοχή, διατηρούνται και επισκευάζονται εύκολα και είναι πολύ ηχο απορροφητικά. Τέλος και σημαντικότερο, το μασίφ ξύλο συνεργάζεται καλά με τον χάλυβα, προσφέροντας εναλλακτικές τεχνοτροπιών, που οδηγούν σε ένα ταυτόχρονα ασφαλές με διάρκεια στο χρόνο και όμορφο κτίριο.