Τα κορίτσια της Άθλησης είναι το πρόσωπο του αθλητισμού που θέλουμε


 Οι παρέες γράφουν ιστορία είναι μια φράση που συνήθως λέγεται μετά από επιτυχίες σε ομαδικά αθλήματα και είναι η απεικόνισης μιας πραγματικότητας που συναντάμε στον ερασιτεχνικό κυρίως αθλητισμό. Αυτές οι παρέες άλλωστε ενίοτε αναδεικνύουν και αυτούς που θα ξεχωρίσουν μετά, παίρνοντας τον δικό τους δρόμο και κάνοντας ίσως το όνειρο τους πραγματικότητα αγωνιζόμενοι σε υψηλό επίπεδο , μετατρέποντας το χόμπι τους και εξελίσσοντας το. Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις μου έδωσε η «μικρή» παρέα των Κορασίδων της Άθλησης και οι αγώνες του Σαββατοκύριακου με αντιπάλους τους πρωταθλητές Χίου και Σάμου στο Κλειστό της Νεάπολης. Για όσους είχαν την ευκαιρία, (λίγοι μεν αλλά πιστοί), να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις των κοριτσιών, ένα είναι σίγουρο. Ότι θα έφυγαν με πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία από το γήπεδο. Όχι γιατί η Άθληση κατέκτησε τον τίτλο στο Βόρειο Αιγαίο. Καμία σχέση. Ακόμη και διαφορετικός να ήταν ο πρωταθλητής το ίδιο κείμενο θα εμπνεόμουν. Αλλά για το υψηλό επίπεδο των αγώνων και για την εξαιρετική συμπεριφορά των κοριτσιών εντός και εκτός γραμμών. 

Είναι πραγματικά παρήγορο, στις μέρες όπου ο επαγγελματισμός και τα συμφέροντα έχουν αρχίσει να «αγγίζουν» τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να διαπιστώνεις ότι υπάρχει μια μικρή παρέα, η οποία αποπνέει υγεία, χαίρεται το παιχνίδι και αναδεικνύει πρωταθλητές χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός. 

Κυρίως όμως δείχνει να σέβεται και να αγαπά το άθλημα. Και αυτό όταν συμβαίνει, είναι από μόνο του επιτυχία. Το βόλεϊ είναι δύσκολο άθλημα, πόσο δε μάλλον για κορίτσια 13, 14 και 15 ετών που ακόμη διαμορφώνουν τα κορμιά τους. Και όμως αυτά της Άθλησης, έχουν ήδη μάθει να παίζουν σωστά και να προσφέρουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου για την κατηγορία. 

Η μικρή αυτή παρέα είναι σίγουρο ότι θα φτάσει ψηλά όσο ανεβαίνει βαθμίδα δυσκολίας και «μεγαλώνει». Είναι επίσης σίγουρο ότι πολλά από αυτά τα κορίτσια που σήμερα βρίσκονται εκεί, θα είναι αύριο (αν το επιδιώξουν) στο υψηλότερο επίπεδο και σίγουρα σε μεγάλες ομάδες. Το δείχνει το πάθος, η θέληση, το βλέμμα τους και η στάση τους απέναντι στο ίδιο άθλημα. 


Στο επόμενο παιχνίδι της Άθλησης πάρτε τα παιδιά σας και κάντε μια βόλτα από το Κλειστό. Θα αγαπήσουν το άθλημα. Το σημαντικότερο όμως, θα μάθουν πως είναι ο καθαρός αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθε. 

ΥΣ1: Πίσω από την μικρή αυτή παρέα, βρίσκεται μια μεγαλύτερη. Οι γονείς που είναι οι αφανείς «πρωταθλητές» και χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν έτσι. 

ΥΣ2: Σταυρινούλα, Κατερίνα, Κωνσταντίνα, Ειρήνη, Χρυσαυγή, Χριστίνα, Δήμητρα, Αλεξάνδρα, Μύρνα, Λυδία, Κρυσταλλένια, Εύα, Σιμόνη και Στέλλα, σας ευχαριστούμε. 

Σάββα, respect…