Ιάσωνας Πιπινης "Δεν έρχομαι για να "σώσω" κανέναν"


Ο Ιάσωνας Πιπινης σε ανακοίνωση του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα είναι υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

"Για ποιο λόγο επιθυμώ να διεκδικήσω την ΨΗΦΟ των συμπολιτών μου στον Νομό ΛΕΣΒΟΥ στις επικείμενες εθνικές ΕΚΛΟΓΕΣ. 


📌 Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ στον τόπο καταγωγής μου, τη ΛΕΣΒΟ. Ήδη σε αρκετούς τομείς κατάφερα να συμβάλλω θετικά για το νησί μου. Όμως, ως Ειδικός ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Πρωθυπουργού κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για διεθνή θέματα της χώρας, από το 2019, διαπιστώνω ότι για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει τον τόπο του με ουσιαστικό τρόπο είναι απαραίτητο να έχει μια ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ. 


ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΣΩ" ΚΑΝΕΝΑΝ


📌 Αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμώ να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ την ψήφο των συμπολιτών μου στη Λέσβο, στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο στις επικείμενες εθνικές ΕΚΛΟΓΕΣ. 

Δεν έρχομαι για να «ΣΩΣΩ» κανέναν, ούτε ισχυρίζομαι ότι έχω κάποιο ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ. 


ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ


📌 Έχω εκπονήσει όμως ένα ολοκληρωμένο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για τον Νομό Λέσβου και έχω όρεξη να δουλέψω μαζί με τους συμπολίτες μου για να ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ τα νησιά μας. Να βάλουμε νέες προτεραιότητες, όπως να ενισχύσουμε το σύστημα ΥΓΕΙΑΣ, να πετύχουμε την ανάπτυξη του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και να αναστρέψουμε την ΕΡΗΜΩΣΗ, ώστε οι ΝΕΟΙ να παραμείνουν στα χωριά μας. 


ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


📌 Έχω ΠΡΟΣΒΑΣΗ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας και μπορούμε να πετύχουμε να φθάσουν πιο άμεσα τα ζητήματα που μας απασχολούν στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για να επιλυθούν. 


ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ


📌 Διαπιστώνω με λύπη ότι τα τελευταία χρόνια στο νησί μας υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει ένα ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, επιθυμώντας να ελέγχουν τα πάντα, να κάνουν «ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ», εμποδίζοντας άλλους ανθρώπους να προσφέρουν. Αυτή η εικόνα είναι ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ και αδικεί το νησί μας. 


ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


📌 Απευθύνομαι ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μου, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, ιδιαίτερα στους ΝΕΟΥΣ, σε εκείνους που ενοχλούνται από την απραξία και την νοοτροπία του παρελθόντος, που θέλει να ωφελούνται κάποιοι λίγοι σε βάρος των πολλών. 


ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


📌 Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η αναμόρφωση του Νομού Λέσβου χρειάζεται ΣΧΕΔΙΟ. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να το πετύχουμε."