Πεζοπορία από τη Συκούντα στους Αγίους Αναργύρους και πίσω την Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Η κυρά Άνοιξη περίμενε καρτερικά ως τώρα να πάρει τη θέση της στο προσκήνιο και η μεγάλη ώρα έφτασε! Η απόλυτη prima donna ανεβαίνει στη σκηνή! Φορώντας το φαντασμαγορικό της πέπλο και μετά της μεγαλειώδους κουστωδίας της, βαδίζει αργά κι αγέρωχα συνάμα, συναρπάζοντας για ακόμα μια φορά το αχόρταγο για τα κάλλη αλλά και τα άσματά της, κοινό της. Ας την υποδεχτούμε όπως ακριβώς της αρμόζει!


Για τη συγκεκριμένη πεζοπορία δε ναυλώσαμε λεωφορείο κι ούτε κλείσαμε ταβέρνα όπως συνήθως. Οπότε ραντεβού την Κυριακή 9 Απριλίου στις 10:30 στην είσοδο της Συκούντας (στο σχολείο) όπου θα σταθμεύσουμε τα αυτοκίνητά μας (όσοι δεν έχουν δικό τους μέσο να βρίσκονται στο My Market στις 09:45 το αργότερο για να τους πάρουν όσοι θα έχουν χώρο στα αμάξια τους). Εκεί θα χωριστούμε σε 2 ομάδες για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους μας να επιλέξουμε επιθυμητό ρυθμό και δυσκολία που να συνάδει και με τις ικανότητες / θέλησή μας!


Με οδηγούς μας τον Δαμιανό Σταθάκη (Ομάδα Δ) και τη Γραμματέα μας Μαρία Δεληγιώργη (Ομάδα Μ), με τελείως διαφορετικό ρυθμό, θα πεζοπορήσουμε κάνοντας έναν μεγάλο κύκλο χρησιμοποιώντας τα πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής, από τη Συκούντα προς τους Αγίους Αναργύρους μετ' επιστροφής.


Οι διαδρομές θα είναι παραπλήσιες (η Ομάδα Δ θα ανέβει και στο ύψωμα Νίκωνας), διάρκειας 3,5 - 4 ωρών και θα είναι κυκλικές. Η Ομάδα Δ θα κινηθεί με ταχύ ρυθμό για μεγαλύτερη απόσταση και θα κάνει λιγοστές, ολιγόλεπτες στάσεις. Ο ρυθμός αλλά και η διαδρομή της χαρακτηρίζονται μέτριας προς δύσκολης δυσκολίας και θα διανύσει απόσταση ~13 χλμ.


Αντιθέτως, η Ομάδα Μ θα κινηθεί με τον γνωστό μας ρυθμό και με αρκετές στάσεις για ξεκούραση. Ο ρυθμός αλλά και η διαδρομή της χαρακτηρίζονται εύκολης προς μέτριας δυσκολίας και θα διανύσει απόσταση ~9,5 χλμ.


Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για ελαφριά βροχή στο τέλος της πεζοπορίας μας, γι' αυτό ας υπάρχει αδιάβροχο μαζί μας.

Καλή μας αντάμωση!