Μετα από καιρό ξανά ο επίσημος αγώνας Scramble στην Λέσβο


Την Κυριακή 12-2-2023 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αχλαδόκαμπος, στο πεδίο βολής,  ο πρώτος μετά από απουσία  ετών , επίσημος αγώνας scramble. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση επηρέασε και τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Λέσβο με αποτέλεσμα να χρειαστούν άοκνες  προσπάθειες για μια επανεκκίνηση. Ο αγώνας αυτός ήταν διοργάνωση της Ε.ΔΙ.Λ. σε συνεργασία με την Α.ΜΟ.Τ.Ο.Ε, την πανελλήνια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού,  και ήταν  τοπικού επιπέδου. Μια αθλητική διοργάνωση όπου οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν  σ' ένα τερέν μήκους 5 χιλιομέτρων για  μια ώρα και τριάντα λεπτά. Στην εκκίνηση βρέθηκαν 27 αναβάτες με πολύ μεγάλη συμμετοχή θεατών οι οποίοι ξεπέρασαν τα πεντακόσια άτομα. 

Κάνοντας μια αποτίμηση της διοργάνωσης, θα μπορούσαμε με σιγουριά να θεωρήσουμε επιτυχημένο το όλο εγχείρημα, γιατί όχι μόνο ξαναέφερε στις διοργανώσεις αθλητές και θεατές αλλά και γιατί στέφθηκε με επιτυχία η αδειοδότηση του αγώνα. Θα ήθελα να επισημάνω πως ήταν  η πρώτη μας  διοργάνωση  με τους νέους κανονισμούς. 


Θα πρέπει λοιπόν να δώσουμε τις ευχαριστίες μας σε ανθρώπους και υπηρεσίες που βοήθησαν στην επιτυχία της όλης προσπάθειας. 


Τον Δήμο Μυτιλήνης και τον δήμαρχο κ. Κύτελη για την άδεια χρήσης του χώρου . Τον διοικητή της 98 ΑΔΤΕ στρατηγό  Μπουντλιάκη για την παραχώρηση του χώρου καθώς επίσης και  για την θέρμη με την οποία μας υποδέχθηκε στην συνάντηση που είχαμε. Την περιφέρεια βορείου αιγαίου και τον κ. Κουρσουμπά για την αδειοδότηση και την προσωπική του βοήθεια όπου ήταν απαραίτητη. Τον δασάρχη κ. Κράλη για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε, κάνοντας  ορθή χρήση του χώρου και παραδίδοντας τον καθαρισμένο από οποιαδήποτε παρέμβαση είχαμε κάνει. 

Να ευχαριστήσουμε την αστυνομική διεύθυνση Λέσβου για την γρήγορη διευθέτηση λεπτομερειών της διαδικασίας αλλά και την διοικήτρια της τροχαίας Μυτιλήνης, κυρία Χρύσα Βακάλη, για το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε.


 Τέλος να ευχαριστήσουμε το ΕΚΑΒ που στάθηκε δίπλα μας σ όλη την διάρκεια του αγώνα.  

Προσβλέπουμε σε νέες διοργανώσεις στο νέο αθλητικό έτος αλλά και δυναμικές παρουσίες σε πανελλήνια και παγκόσμια πρωταθλήματα.