Συμβασιοποιήθηκε η διαμόρφωση της Πλατείας Ιππείου και η κατασκευή Παιδικής Χαράς


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, σήμερα 20-3-2023, συνυπέγραψε με την Εργοληπτική Επιχείρηση «ΠΡΑΞΙΣ ΑΤΕ», παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Ιππείου, Προκόπη Καρτάλη, τη Σύμβαση για την κατασκευή του θεματικού έργου, συνολικού ποσού -μετά την ηλεκτρονική δημοπρασία- 390.916 € (εκτιμώμενης αξίας μελέτης 565.000 €).

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες, από σήμερα.

Αντικείμενο του έργου είναι η διαμόρφωση της Πλατείας, εμβαδού 2.750 τ.μ., έτσι ώστε να λειτουργεί και ως Πλατεία αλλά και ως Πάρκο με Παιδική Χαρά. Στον συγκεκριμένο χώρο θα διατηρηθούν σχεδόν όλα τα δέντρα και θα φυτευτούν νέα. Θα υπάρχουν δύο άξονες προσβάσεων, οι οποίες θα επιστρωθούν με πλάκες. Μάλιστα, η τοξωτή πρόσβαση θα φωτίζεται ιδιαίτερα, ώστε να τονίζεται η συγκεκριμένη πορεία. Στο μέσον περίπου της δεύτερης πρόσβασης, διαμορφώνεται ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων κυκλικού σχήματος διαμέτρου 10.00μ. με τρεις κερκίδες και μια κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου, στο οποίο θα τρέχει νερό. Στο κέντρο αυτού του κυκλικού χώρου διαμορφώνεται μια σκακιέρα από λευκό και μαύρο μάρμαρο (βλέπε φωτογραφία).

Το Ηρώον Πεσόντων, επανατοποθετείται στην ίδια θέση με τη σημερινή. Στο χώρο μεταξύ των δυο προσβάσεων, προς τη βόρεια πλευρά, διαμορφώνεται η Παιδική Χαρά 210 τ.μ., η οποία θα επιστρωθεί με ελαστικό δάπεδο ασφαλείας. Θα τοποθετηθούν παιχνίδια-όργανα, όπως εικονίζονται στο συνημμένο σχέδιο, ενώ θα υπάρχουν προς την πλευρά των οικοδομημάτων δύο ξύλινες πέργκολες.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε ότι «ως Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, ολοκληρώσαμε τη διαδικασία για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο ήταν αίτημα δεκαετιών των Συμβουλίων της τοπικής Κοινότητας».