Ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης στην διαμαρτυρία στην Πλατεία Σαπφούς


Ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Μυτιλήνης συμμετέχει στο κάλεσμα του εργατικού κέντρου. 

 

Οι νεκροί μας - Τα κέρδη τους 

Όλες και όλοι την Παρασκευή 3 Μάρτη στις 18:30 στη σιωπηλή διαμαρτυρία στην Πλατεία Σαπφούς


Με ανείπωτη θλίψη και οργή, παρακολουθούμε τις τραγικές εικόνες από το δυστύχημα στα Τέμπη, με νεκρούς να ανασύρονται διαρκώς και δεκάδες τραυματίες που γλίτωσαν από θαύμα. Χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών, να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.


Δεν ήταν ατύχημα, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων. Το έγκλημα φέρνει τη σφραγίδα της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.  

Όλοι τους προώθησαν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, ξεπούλησαν τον ΟΣΕ υπερασπιζόμενοι τα κέρδη των πολυεθνικών. Όλοι τους απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν και να τα αναβαθμίσουν. Όλοι τους χειροτέρευσαν τους όρους δουλειάς των εργαζομένων που πληρώνουν τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγείας με την ίδια τους τη ζωή. 


Οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί προειδοποιούσαν εδώ και καιρό για τα προβλήματα που υπάρχουν. Η απάντηση των κυβερνήσεων και των εταιριών ήταν να τους σέρνουν στα δικαστήρια και να βγάζουν τις απεργίες τους παράνομες. Όπως έκαναν χωρίς ντροπή ακόμα και σήμερα, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, στους εργαζομένους του Μετρό που τους έστειλαν στα δικαστήρια επειδή απείργησαν για τα ζητήματα ασφαλείας. Αίσχος!


Δε θα μείνουμε απαθείς περιμένοντας το επόμενο έγκλημα! Δε θα παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα, κάθε φορά που ταξιδεύουμε. Δεν ανεχόμαστε να μπαίνουμε στα σαπιοκάραβα που ταξιδεύουν στα νησιά μας ακόμα και με χαλασμένες μηχανές! Εδώ και τώρα να μπουν στις γραμμές σύγχρονα πλοία με φθηνό εισιτήριο για όλο το λαό!


Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. 


Το κάνουμε ξεκάθαρο:  

Αυτό το έγκλημα δε θα ξεχαστεί! Η οργή μας, θα τσακίσει την πολιτική που μετρά τις ζωές μας σαν κόστος!